Coșul tău
0,00 lei

O vizita la Muzeul Satului

muzeul satului

Sunt multe activitati distractive si educative in acelasi timp pe care le poti face impreuna cu micutii tai. In cele ce urmeaza vom vorbi despre una din aceste optiuni, si anume vizita la Muzeul Satului.

Muzeul Satului este una dintre primele forme de muzee in aer liber care ofera posibilitatea vizitarii unor case traditionale romanesti, complet mobilate si utilate. Muzeul este “al satului” deoarece are forma unui sat functionabil din secolele trecute; orice muzeu al satului are biserica, moara, ateliere ale mestesugarilor, case simple, suri, poiate fantane, garduri si porti. Constructiile din astfel de muzee au fost mutate pe bucati din zona in care au fost construite, transportate spre muzee si reconstruite sub atenta supraveghere a mesterilor din satele de provenienta a caselor.

Muzeul Satului

La ora actuala, cele mai mari, mai interesante si mai bogate in exponate muzee ale satului din Romania sunt Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti, cu exponate aduse de pe intreg teritoriul tarii, si Muzeul Etnografic al Transilvaniei aflat la marginea Clujului, cu exponate de pe tot teritoriul Ardealului traditional.

Cu siguranta orice copil trecut de varsta de patru ani va aprecia vizita impreuna cu parintii intr-o lume complet noua, pe care abia asteapta sa o exploreze. Explicatiile ghidului sau chiar ale tale legate de modul de folosire a fiecarui obiect vazut il va fascina cu siguranta pe micut. Desi poate unora dintre noi nu ne vine sa credem, copiii apreciaza orice scapare din cotidian la fel de mult ca si noi, adultii.

Muzeul Satului

Atunci cand copilului i se explica viata saraca, lipsita de distractii, a oamenilor de rand, si i se arata dovezi ale vietii fara tehnologie, acesta nu va mai fi nemultumit de viata pe care o are atunci cand vede la scoala un copil cu un telefon mai performant sau care se lauda cu niste jucarii pe care probabil, pentru moment, nu i le poti oferi copilului tau oricat de mult ar vrea. Cand iti este greu sa ii refuzi scolarului tau un Playstation de ultima generatie sau o tableta a carei pret este pe masura posibilitatilor, fa cu el o vizita la Muzeul Satului, demonstreaza-i cum traiau copiii acum doua secole si cu siguranta nu va mai avea atat de multe cereri.

Citește și:  Vaccinurile pentru copiii noștri între pro și contra

Muzeul Satului poate fi o alternativa educative unei iesiri la iarba verde; oriunde intr-un astfel de muzeu poti intinde o patura pe iarba si sa savurezi impreuna cu familia un picnic hranitor in aer curat.

Poate ca in timpul rece Muzeul Satului nu e o optiune atractiva pentru petrecutul timpului impreuna cu copiii, insa o astfel de vizita nu e de neglijat cand e frumos afara!

 

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Sfaturi comunicare: inlocuieste comunicarea negativa
Următorul articol
PEDITEL 1791 – un serviciu pentru parinti