Coșul tău
0,00 lei

Părinţii trebuie să fie pe aceeaşi lungime de undă

comunicare-parinti

În viaţa de familie este foarte important ca ambii părinţi să aibă aceleaşi opinii cu privire la numite aspecte parentale cum ar fi disciplina, timpul petrecut la TV sau banii de buzunar. Dacă nu împărtăşiţi aceleaşi idei nu fi surprinsă dacă în casa ta există ceartă şi ciorovăială.

Părinţii care sunt uniţi în aceleaşi gânduri pot aduce mai multă pace şi fericire în căminul lor.

Iată câteva aspecte cheie care de multe ori despart părerile părinţilor şi modul în care puteţi lucra împreună ca un cuplu:

Banii de buzunar

Câţi bani de buzunar să îi dăm? Merită atât? Ce face în schimbul lor?
Acestea sunt câteva întrebări care pot avea răspunsuri contradictorii între părinţi.

Recomandarea mea este să te sfătuieşti cu partenerul tău; ascultaţi calm opiniile unul altuia şi încercaţi să găsiţi o cale de mijloc. Apoi discutaţi cu copilul vostru decizia pe care aţi luat-o împreună.

Injurăturile

Sunt un lucru de luat în considerare. Dacă tu sau soţul tău obişnuiţi să înjuraţi, atunci şi copilul tău va începe să înjure.
În familii pot exista situaţii în care adolescenţii folosesc un limbaj ofensator în opinia mamei dar cu care tatăl nu are nicio problemă.

Dacă şi în familia ta există o situaţie asemănătoare, discutaţi despre lucrul acesta.

Curăţenia

Când copilul tău refuză să îşi facă ordine în cameră foloseşte această oportunitate pentru a-l învăţa o lecţie valoroasă.
Daca el consideră că este suficient de curat atunci ai posibilitatea să îi arăţi ce înseamnă curăţenia şi ordinea pentru tine. La început îl poţi chiar ajuta să îşi facă ordine în camera lui. Vei rămâne uimită cât de mult poate influenţa dorinţa ta de a te implica.

Citește și:  CrestemOameni.ro - blog de parenting

Timpul petrecut la TV şi computer

Efectele negative ale acestora sunt deja foarte cunoscute. Asigură-te că şi copilul tău le cunoaşte şi discută împreună cu partenerul tău despre acest aspect. Există o mulţime de studii care arată că cei care petrec prea mult timp în faţa ecranului pot suferi de diferite boli.

Timpul îndelungat petrecut în faţa computerului înseamnă mai puţine exerciţii fizice şi mai puţin somn. Iar aceste lucruri pot duce la rezultate academice mai slabe.
De asemenea, nu există nicio indoială că acesta poate afecta starea de spirit şi comportamentul copilului.

Stabilirea unui număr de ore în fiecare zi pentru TV şi jocuri video nu este cea mai buna abordare. Bazează-te pe sentimentul personal şi stabileşte pentru aceste activităti cât timp crezi tu că este necesar în fiecare zi (fiecare zi este diferită).

Statul până noaptea târziu

Nu există o regulă în ceea ce priveşte timpul potrivit pentru ca adolescentul tău să ajungă acasă, noaptea, dar trebuie să discuţi cu partenerul tău despre asta.

Pot exista unele nopţi în care sa i se permită să ajungă mai târziu decât ora obişnuită. Vara, de exemplu, când ziua este mai lungă.
Depinde, însă, şi de locul în care se află. Este sigur dacă stă mai tarziu în acea zonă? Aveţi încredere în el?

Totuşi, această problemă trebuie discutată împreună cu înţelegere şi amabilitate.

Voi cum faceţi faţă părerilor diferite dintre voi şi partener? Care este părerea voastră vizavi de acest aspect? Aşteptăm opiniile voastre în comentarii.

[divider style=”style-4″]

Ți-a plăcut articolul? Poți să dai un Like!
Iar dacă ai o prietenă căreia i-ar face și ei plăcere să-l citească atunci poți să-l și distribui pe Facebook.

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Copiii întreabă: Din ce este făcut un curcubeu?
Următorul articol
Cum poţi deveni un părinte pozitiv (chiar dacă nu ai fost crescut de unul)