Coșul tău
0,00 lei

Prima vizită cu copilul la cabinetul stomatologic

copil-mic-la-dentist

Prima vizită a copilului la dentist trebuie să aibă loc înainte de sărbătorirea primei zile de naștere. Ca regulă generală,  la șase luni după erupția primului dinte copilul ar trebui să fie consultat de medicul stomatolog. Vizita copilului la medicul dentist de la o vârstă fragedă este cea mai buna modalitate de a preveni probleme precum cariile dentare și poate ajuta părinții să învețe cum să curețe dinții copilului și să fie atenți deoarece problemele pot să apară de îndată ce apar primii dinți. Mergând la stomatolog încă de mic, copilul va învăța devreme obiceiuri bune de îngrijire orală și se va simți bine în cabinetul stomatologic, reducându-se astfel anxietatea și frica.

Ce facem înainte de vizită

Înainte de vizită, medicul dentist trebuie să fie întrebat cu privire la procedurile primei întâlniri, astfel încât să nu existe surprize. Copiii foarte mici pot fi agitați și nu stau liniștiți. În principiu, cu copilul de câțiva anișori se poate discuta despre lucrurile la care să se aștepte.

Un sfat: inventați și povestiți cu entuziasm o poveste frumoasă despre vizita la cabinetul stomatologic.

Multe vizite nu reprezintă nimic altceva decât familiarizarea copilului cu dentistul și practica acestuia. Dacă micuțul este înspăimântat, se simte incomod sau este necooperant, este necesară o reprogramare.

Răbdarea și calmul din partea părintelui și comunicarea pe un ton calm cu copilul sunt foarte importante în aceste cazuri. Vizitele scurte și succesive au scopul de a construi încrederea copilului în medicul dentist și cabinetul stomatologic și se pot dovedi de neprețuit dacă copilul trebuie tratat mai târziu, indiferent de problema dentară.

Citește și:  8 Motive sa nu iei un catel cand copiii tai iti cer asta

Când este bine să facem programarea?

Programarea copiilor ar trebui să fie realizată întotdeauna la începutul zilei, când copilul este odihnit și vioi. În cazul copiilor sub 36 de luni, poate fi necesar ca părintele să stea în scaunul stomatologic și să îi țină în brațe în timpul examinării. Există și cazuri în care părinților li se poate cere să aștepte în zona de recepție, astfel încât să poată fi construită o relație între copil și medicul dentist.

Atunci când copilul este liniștit, prima sesiune durează adesea între 15 și 30 de minute și poate include următoarele, în funcție de vârstă:

  • Examinare delicată, dar amănunțită a dinților, maxilarului, mușcăturii, gingiilor și țesuturilor orale pentru a monitoriza creșterea și dezvoltarea și pentru a observa zonele problematice
  • Dacă este indicat, o curățire delicată, care include lustruirea dinților și îndepărtarea oricărei plăci, acumulare de tartru sau pete

În cadrul consultului, medicul dentist ar trebui să poată răspunde la orice întrebare pe care o primește și să încerce să facă părintele și pe copilul acestuia să se simtă confortabil în timpul vizitei. Întreaga echipă a cabinetului trebuie să ofere un mediu relaxat, care să nu reprezinte o amenințare pentru copil.

Copiii, la fel ca adulții, ar trebui să întâlnească medicul dentist la fiecare șase luni.

Unii dentiști pot programa vizite intermediare la fiecare trei luni atunci când copilul este foarte mic, pentru a construi un nivel de confort și încredere sau pentru a trata o problema în curs de dezvoltare.

Există foarte mulți stomatologi care tratează copiii. Dar, o recomandare de la un prieten sau un membru al familiei vă poate conduce la un medic stomatolog foarte bun.

Citește și:  Provocările mămicilor: la băiță
Ghiduri pentru părinți Să avem copii sănătoși

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Rețeta zilei: Pizza rolls cu legume “ascunse”
Următorul articol
Cum poți să încurajezi copilul să bea apă