Coșul tău
0,00 lei

Răceala la copiii mici. Modalități de tratament

copil-racit

Când nasul copilului este înfundat, acesta poate avea probleme de respirație, somn și de hrănire. Picăturile saline nazale pot subția mucusul din nas și reduc inflamația căilor respiratorii. Utilizați-le de două sau de trei ori pe zi. În cazul în care copilul își poate sufla nasul cu ajutorul vostru, ajutați-l să încerce. Atunci când copilul este răcit și nu se simte bine, încercați să îi dați mai multe lichide decât de obicei. Fluidele suplimentare vor subția mucusul, astfel încât copilul nu va mai avea nasul înfundat și va expectora mai ușor.

Recomandari benefice pentru nas infundat si tuse

  • Cele mai multe băuturi, cum ar fi apa, sucul și laptele sunt foarte benefice. Lichidele calde, cum ar fi supa de pui, cidru de mere și ciocolată caldă pot calma gâtul inflamat. Asigurați-vă că lichidele sunt calde și nu fierbinți, pentru a evita arsurile. Bebelușii sub 6 luni trebuie să bea numai lapte matern, nu apă sau suc.
  • De asemenea, mierea calmează gâtul inflamat și ușurează tusea. Aceasta poate să funcționeze chiar mai bine decât orice medicament de tuse pentru copii. Administrați copilului 1/2 linguriță de miere înainte de culcare. Dar niciodată nu dați miere unui copil mai mic de un an.
  • Ați adormit vreodată cu perne suplimentare când ați avut nasul înfundat pentru a respira mai ușor? Acest truc funcționează, de asemenea, și în cazul copiilor. Puneți  pur și simplu o pernă sau un prosop pliat sub capul saltelei copilului pentru a crea un ușor unghi. Făcând asta va ridica capul bebelușului și îl va ajuta să respire în condiții de siguranță.
  • Umezeala din aer ajută la o respirație mai ușoară, astfel încât puteți instala un umidificator în camera copilului pe timp de noapte. Este important să urmați instrucțiunile de curățare ale dispozitivului pentru a preveni mucegaiul, acesta putând afecta căile respiratorii ale copilului.
Citește și:  Cât de mult timp ne lăsăm copilul să privească la televizor

Recomandări benefice pentru febră

Unele răceli sunt însoțite și de febră ușoară. În cazul în care copilul are febră, urmați acești pași:

  • Bebeluși sub 1 lună: Sunați medicul pediatru. Febra nu este normală.
  • Bebeluși sub 3 luni: Sunați și cereți sfatul medicului.
  • Bebeluși 3 – 6 luni: Puteți administra paracetamol la fiecare 4 până la 6 ore, după cum este necesar. Urmați liniile directoare de dozare și folosiți numai seringa care a venit cu medicamentul și nu o linguriță de uz casnic.
  • Bebeluși mai mari de 6 luni și copii mici: Administrați paracetamol la fiecare 4 până la 6 ore, sau ibuprofen la fiecare 6 până la 8 ore. Nu administrați ambele medicamente în același timp – acest lucru ar putea duce la supradozaj.

Recomandări pentru hrănirea copiilor răciți

  • Sugarii și copiii mici cu gâtul inflamat și iritat, de multe ori nu doresc să mănânce, pentru că îi doare atunci cand înghit. Încercați să hrăniți copilul cu alimente care pot fi înghițite mai ușor.
  • Copiii mici și copiii care mănâncă alimente solide pot prefera hrana moale, fluidă. Încercați gelatina cu aromă, budinca, iaurtul sau sucul de mere. Dacă copilul preferă alimente mai calde, încercați supa de pui proaspăt facută sau budinca.

Acestea sunt doar câteva modalități simple de a calma răceala sau tusea micuțului. Încercați-le, copilul se va simți mai bine în cel mai scurt timp.

Ghiduri pentru părinți Să avem copii sănătoși

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Cea mai bună prietenă din liceu
Următorul articol
Lucruri la care visam când eram mici