Coșul tău
0,00 lei

Rețeta zilei: Dragostea trece prin stomac, nu-i aşa?

spaghete-hering

Când a fost ultima oară când ai gătit pentru persoană iubită? Dacă îţi ia ceva timp să îţi aduci aminte, e cazul să remediezi acest lucru.

Psihologii atrag atenţia asupra faptului că deseori ne lăsăm duşi de valul unei rutine zilnice şi uităm că şi cei pe care îi iubim au nevoie de atenţie constantă. Din acest motiv, specialiştii ne recomandă să spargem monotonia traiului în comun cu câte ceva inedit. De la un picnic pe covor şi până la o cină la lumina lumânărilor, totul poate revigora puţin viaţa de cuplu.

Tu alegi momentul perfect, iar Chef Liviu Balint te învaţă cum să prepari o delicioasă porţie de spaghete cu hering în sos tomat

E adevărat. Din cele mai vechi timpuri oamenii obişnuiau să îşi arate aprecierea, respectul şi afecţiunea rasfăţându-i pe cei dragi cu bucate alese. Unde mai pui că reţeta pe care ţi-a pregătit-o astăzi Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, are potenţial afrodisiac?

Dar să o luăm cu începutul. Ingredientele nu-s prea complicate şi nici prea multe. Ai nevoie de: Eva file de Hering în sos tomat, spaghete integrale, 1-2 linguriţe de capere în oţet, 3 căţei de usturoi, pepperoncino după gust, 50 ml de ulei de măsline, 50 ml de vin alb, sare, piper şi pătrunjel proaspăt.

Cu spaghetele treaba e simplă.

Pui câteva picături de ulei în apa în care vrei să le fierbi, le laşi doar câteva minute şi urmezi exact instrucţiunile de pe ambalaj pentru a le fierbe al-dente, fără să le supra-găteşti. Apoi scurgi apa în care au fiert şi le laşi deoparte.

Citește și:  Rețeta zilei: Quiche cu ton, cald sau rece

Căţeii de usturoi se mărunţesc şi se călesc puţin în uleiul de măsline, alături de capere şi pepperoncino. Adaugi conserva Eva file de Hering în sos tomat, condimentele după gust şi vinul alb. Laşi totul la foc mic câteva minute, nu mai mult de 10. În tot acest timp amesteci uşor pentru ca ingredientele să-şi omogenizeze aromele.

Pătrunjelul proaspăt se toacă, dar nu se adaugă decât la final.

După ce ai oprit focul, aşezi câte o porţie de spaghete în fiecare farfurie, adaugi deasupra preparatul cu Eva file de Hering în sos tomat şi ornezi totul cu pătrunjel din belşug.  

Voila, masa este gata! Tocmai ai preparat un fel de mâncare cu iz exotic, chiar la tine acasă. Unde mai pui faptul că heringul este unul dintre cei mai sănătoşi peşti. Aportul caloric este redus iar gustul desăvârşit. Şi, pentru că acest preparat nu este deloc gras, îl poţi savura după cum îţi face plăcere, rece sau cald.

Şi nu uita: o cină romantică este cel mai bun mod posibil de a sparge monotonia. De ce nu ai face-o?

Rețeta zilei

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Alergiile la textile – o problemă din ce în ce mai serioasă.
Următorul articol
Vânarea perseidelor