Coșul tău
0,00 lei

Rețeta zilei: File de curcan umplute cu brânză roquefort și nuci

file-curcan

Să o luăm cu începutul.

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 4 fileuri subțiri din carne de curcan, 1 lingură de Vegeta Gust de Găină, piper negru, după gust, 50 g nuci, 70 g brânză roquefort, 2 linguri de patrunjel, tocat fin, 1 lingură de smântană și 3 linguri de ulei. Iar pentru sos, asigură-te că ai la îndemână și o lingură cu vin alb sec, o linguriță cu suc de lămâie și 100 ml de apă.

Odată ce ai ingredientele mai sus menționate, treaba merge ca pe roate.

Mai întâi bați bine fileurile de curcan, le usuci și le presari cu Vegeta gust de Găină. Nucile măcinate se amestecă cu brânza roquefort și cu pătrunjelul până formează o pastă. Odată ce e gata pasta, umple cu atenție fiecare file de curcan și împachetează-i marginile. La final prinde-le cu scobitori pentru a nu se desface cât timp le sotezi. Sotează fiecare file de curcan în parte într-o tigaie cu ulei încins și, după ce se prăjesc pe toate părțile, așează-le cu grijă pe o farfurie.

Pentru sos nu trebuie decât să amesteci vinul cu apa și sosul de lămâie și să lași totul la foc mic până devine un amestec omogen, ușor mai gros.

Voila, masa este gata!

Îți recomandăm să faci plating-ul cu sos fierbinte turnat peste fileurile bine făcute și, de ce nu, chiar să acompaniezi totul cu un pahar cu vin alb, sec. Se admite chiar și linsul degetelor, la final.

Citește și:  Ne-am intors
Noutăți delamamici.ro

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Cum face față un adolescent unui divorț
Următorul articol
Rețeta zilei: Coq au vin în slujba pasiunii