Reteta zilei: Pate din ficat de pui
[one_fourth][box type=”success” width=”100%” ]Bucatarie Romaneasca[/box][/one_fourth]
[one_fourth][box type=”success” width=”100%” ]Categorie – Aperitiv[/box][/one_fourth]
[one_fourth][box type=”success” width=”100%” ]Pregatire 10 min[/box][/one_fourth]
[one_fourth_last][box type=”success” width=”100%” ]Gatire 40 min[/box][/one_fourth_last]
[divider style=”style-4″]
Ingrediente pentru pate din ficat de pui
- 400 grame ficat de pui
- 100 grame unt
- 3 galbenusuri (fierte)
- o jumatate de lingurita de boabe de piper
- o ceapa medie
- sare si piper (dupa gust)
[divider style=”style-4″]
Instructiuni de preparare pentru pate din ficat de pui
- Se spala bine ficatul
- Se pune intr-o craticioara pe foc, cu apa cat sa depaseasca putin nivelul ficatului si se fierbe o jumatate de ora
- Cand fiecatul este fiert, punem in robotul de bucatarie toate ingredientele si amestecam pana devine cremos. Se poate servi imediat, sau daca faceti cantitate dubla, se poate pune intr-un borcan in frigider pentru aproximativ o saptamana.
- Deasupra pateului, in borcan, punem pentru a sigila cu compozitia, un strat de un deget de unt topit
Pofta Buna!
[divider style=”style-4″]
Mai multe retete pentru mancaruri delicioase gasiti pe Retete.DeLaMamici.ro si poti adauga si retetele tale.
Comentează