O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

 

Caracteristici principale:

  • Bucatarie: Greceasca
  • Categorie: Desert
  • Pregatire: 20 min / Gatire: 40 min

Ingrediente pentru prajitura cu gris

  1. 250 grame gris
  2. 250 grame iaurt grecesc gras
  3. 250 grame zahar
  4. 75 ml ulei de floarea soarelui (sau alt ulei care sa nu aiba miros specific)
  5. 3 oua
  6. Coaja rasa de la o lamaie
  7. Semintele unei pastai de vanilie (sau o esenta de vanilie)
  8. 1 lingurita praf de copt

Ingrediente pentru sirop

  1. 300 ml apa
  2. 300 grame zahar
  3. Sucul de la o lamaie
  4. 1 baton de scortisoara

Instructiuni de preparare prajitura cu gris

  1. Se bat ouale cu zaharul intr-un bol pana devin o spuma aerata
  2. Se adauga: iaurtul, uleiul, grisul si praful de copt si se amesteca bine
  3. La final se adauga coaja de lamaie si vanilia
  4. Se transfera compozitia intr-o tava unsa cu ulei si se coace la 180 grade, 35-40 minute
  5. Lasam sa se raceasca si o portionam dupa cum dorim

Instructiuni de preparare sirop pentru prajitura cu gris

  1. Punem la fiert intr-o craticioara toate ingredientele pentru sirop si in momentul in care dau in clocot, mai lasam siropul sa fiarba inca 5 minute
  2. Dupa ce siropul este gata, insiropam prajitura cu siropul fierbinte. Cate putin, pana a absorbit tot siropul
  3. Lasam prajitura sa se raceasca complet la temperature camerei, iar apoi la frigider – se serveste rece

Pofta Buna!

Mai multe retete pentru mancaruri delicioase gasiti pe Retete.DeLaMamici.ro si poti adauga si retetele tale.

Citește și:  Rețeta zilei: Salata cu hering și cartofi