Coșul tău
0,00 lei

Rețete simple și delicioase pentru o petrecere reușită

macrou

Vrei să organizezi o mică petrecere și ai nevoie de câteva preparate care să-i impresioneze pe invitați? Nu ai nevoie de ajutorul unui chef și nici nu trebuie să vizionezi ore în șir tutoriale în care îți sunt prezentate rețete sofisticate. Trăim în era vitezei, în care totul se petrece pe repede înainte. Așa că, există trucuri care te vor ajuta să ai rapid pe masă preparate cu arome care vor mulțumi și cele mai pretențioase gusturi.

Iată câteva rețete care îți vor demonstra cât de iscusită ești în bucătărie, deși niciodată nu ai fi gândit acest lucru despre tine. Cu siguranță, după ce vor fi gustate de iubitul/soțul și prietenii tăi, aceștia vor fi impresionați de  “cheful” care se ascundea în tine.

Pentru că este vară, o să mizăm pe rețete care au la bază peștele:

La început să servești bruschete cu roșii, ton și pește. Pentru prepararea lor ai nevoie de pâine, două conserve Eva ton în suc propriu, două roşii tăiete cubuleţe, zece măsline verzi (fără sâmburi), puțin ulei de măsline, oregano și usturoi. Pâinea se taie felii şi se pune la prăjit în cuptor, iar apoi se freacă bine cu usturoi. Tonul, bine scurs, se pune într-un bol. Adaugi peste el roșiile, măslinele, puțin ulei de măsline. Peste fiecare felie de pâine pui o lingură din compoziția de ton, iar deasupra presari oregano. Te asigurăm că după acest preparat simplu, dar gustor, invitații te privesc deja cu alți ochi.

Apoi, recomandăm să continui seara cu file de macrou Eva in ulei vegetal (câte o conservă pentru fiecare invitat), alături de frigărui din legume preparate pe grătar: ciuperci, ardei roșii, vinete, dovlecei și roșii. Pe un băț special pentru frigărui (se găsesc în orice supermarket) pui o ciupercuță, o bucată de ardei, o felie de vânătă, una de dovlecei și una de roșii și tot așa până se acoperă tot bețișorul (evident după ce legumele au fost lăsate pe grătar, pentru 5 minute, pe fiecare parte). Pe o farfurie se așează conținutul dintr-o conservă de file de macrou Eva în ulei vegetal, iar alături câte două frigărui cu legume legume. Invitații tăi se vor linge pe degete.  

Citește și:  Rețeta zilei: Acadele din pandișpan

Continuă seara cu o salată de fructe. Ai nevoie de câțiva pepeni galbeni, foarte micuți. Îi tai pe jumătate. Din fiecare jumătate scoți miezul (cu grijă). În aceste jumătăți de pepene adaugi cubulețe de pere, de mere, de pepene galben și roșu, dar și de ananas. Iar apoi pui, pentru efect, puțină frișcă. Mmmm….

La aceste preparate servești vin alb, se potrivește de minune la pește, și limonadă de lămâie cu mentă. Pentru limonadă ai nevoie de șapte lămâi, doi litri de apă, frunze de mentă și gheață pisată. Stoarce șase lămâi într-o carafă mare. Adăugă doi litri de apă, gheața pisată și frunze de mentă.

Mai ai nevoie de un singur ingredient ca să-i dai pe spate pe invitați: multă bună-dispoziție. Cu siguranță, la finalul serii, vei obține nota 10!

Rețeta zilei

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Ce cadou să duci unei proaspete mămici
Următorul articol
Copiii întreabă: De unde vine binele?