Rolul animalelor de companie în viața copiilor
Animalele de companie sunt unele dintre cele mai ingenue creaturi care se atașează imediat de om și dezvoltă o relație specială cu acesta. Cercetătorii britanici au demonstrat faptul că o familie care are un animal de companie este mult mai fericită și mult mai responsabilă.
Tot mai multe filmulețe circulă pe internet cu bebeluși care stau alături de câini și pisici, care sunt protejați de aceste animale atât de blânde și iubitoare. Un astfel de animal se va atașa instantaneu de un copilaș mic și va simți nevoia să fie în permanență lângă el pentru a nu păți nimic.
Noi preferăm cățeii
Un cățel reprezintă o mare bucurie, mai ales pentru copiii care adoră să se joace cu ei. Dincolo de acest aspect, ei trebuie să învețe ce înseamnă responsabilitatea și grija față de un animal. Oricât de mic este membrul familiei, acesta trebuie implicat în activitățile legate de creșterea și îngrijirea animalului de companie. Fie că îi pune apă sau îl scoate afară la plimbare, toate sunt importante și îl vor ajuta în dezvoltarea sa viitoare.
Un câine sau o pisică sunt mai greu de întreținut, dar satisfacțiile sunt și mai mari. Se creează o legătură aparte între copil și animal, o legătură de prietenei și dragoste nemărginită. Acest lucru este destul de rar întâlnit și este păcat să îl privăm pe cel mic de o asemenea bucurie. S-a demonstrat că un copil care trăiește alături de un animal de companie are șanse mult mai mici de a dezvolta diverse boli precum rinita sau bolile infecțioase, spre deosebire de restul copiilor care cresc într-un mediu diferit.
Vreți să vedeți cum se distrează câțiva căței și bebeluși?
Chiar dacă ai mai puțin spațiu sau timp, există soluții
Papagalii, peștișorii sau hamsterii sunt variante mai mici și sunt preferate în cazul familiilor care nu dispun de mult spațiu și care nu au timp pentru a îngriji un cățel sau o pisică. Aceștia sunt crescuți în spații special amenajate, așa că nu fac multă mizerie și nu necesită o atenție sporită.
Nu este indicat ca animalele care lasă păr precum câinii sau pisicile să doarmă în pat cu stăpânii. Mai mult, sunt opinii care susțin că locul acestora este afară sau în locuri special amenajate și nu alături de oameni. Doctorii sunt cei mai vehemenți și interzic ținerea acestora în casă datorită bacteriilor pe care le pot transmite, dar și a părului care cade excesiv de mult și care poate fi înghițit.
Fiecare familie decide unde este locul potrivit pentru creșterea unui animal de companie. Fie că stă afară sau în casă, rolul acestuia în dezvoltarea copilului este esențial pentru că se accentuează simțul răspunderii, dar și sentimentul de dragoste necondiționată.
Comentează