Coșul tău
0,00 lei

7 sfaturi pentru un mariaj fericit

cuplu mariaj fericit

Chiar dacă visăm cu toții la mariaj fericit care va dura pentru totdeauna, o treime din căsătorii, în ziua de astăzi, se încheie cu un divorț, lăsând în urmă amărăciune în inima soților și confuzie în cea a copiilor.

Fiecare căsnicie trece prin vremuri dificile și vremuri fericite. O căsătorie de lungă durată are nevoie de un angajament, o bună comunicare și multă, multă, dragoste și afecțiune.

Daca vrei să te asiguri că mariajul tău va dura până când moartea vă va despărți, încearcă aceste sfaturi care vor ajuta mariajul tău să reziste.

Creați-vă propriile ritualuri

Nu trebuie să te complici, un mic ritual ar fi și pregătirea cafelei în fiecare dimineață pentru partenerul tău. Orice ritual de cuplu ai alege, este o modalitate foarte bună de a te conecta cu partenerul tău în nebunia acestei vieți ocupate.

Confortul micilor ritualuri oferă încredere, siguranță, menținerea și consolidarea dragostei, lucruri care ne ajută să depășim situațiile dificile de pe parcursul unei zile.

Un mariaj fericit are nevoie de comunicare

Dacă în familia voastră comunicarea nu este printre primele reguli ale casei, atunci ar trebui să faceți o prioritate din asta.

Posibilitatea de a vorbi deschis cu partenerul tău este semnul unei căsnicii puternice.


https://delamamici.ro/9-secrete-pentru-un-mariaj-fericit-cu-copii-890.html

Banii contează

Multe persoane căsătorite recunosc că își mint partenerii privitor la cheltuirea banilor. Astăzi, banii sunt principalul motiv al disputelor casnice. Îți recomand să discuți și să te pui de acord cu partenerul tău când vine vorba de finanțele familiei înainte de a avea probleme cu banii.

Discutați despre bugetul pe care îl aveți, cine plătește facturile, câți bani alocați pentru distracții și cum veți urmări cheltuielile.

Citește și:  De ce aruncă bebelușul cu obiectele în jur și cum îl puteți împiedica să facă acest lucru

Respect și afecțiune

Gesturile mici contează, iar dacă vrei ca mariajul tău să dureze, amintiți-vă unul altuia cât de mult vă iubiți și hrăniți relația cu cuvinte frumoase, cu respect reciproc și afecțiune.

Este importat să-ți prețuiești partenerul în fiecare zi. Unii oameni spun „Te iubesc”, alții arată cât „Te iubesc”. Tu, asigură-te că partenerul înțelege și știe cât de mult îl prețuiești.

Adulterul și gelozia sunt lucruri diferite

Indiferent cât de grea poate părea uneori căsnicia, nu îți umili niciodată partenerul tău prin înșelare.

Deși unora li s-ar putea părea interesantă o aventură, în astfel de cazuri aproape toți cei implicați – inclusiv copiii – vor avea de suferit.

Intimitatea familiei nu trebuie niciodată împărtășită cu alții – nici chiar cu cei foarte apropiați. O a treia persoană care să simpatizeze sau să asculte plângerile, este o unealtă care va înstrăina inima soțului și a soției.

Fiți întotdeauna sinceri și nu țineți secrete unul față de celălalt.

Pe de altă parte, dacă partenerul tău este gelos fără niciun motiv, atunci asta să îți dea de gândit. Gelozia fără motiv nu este nici bună, nici potrivită, și poate duce la violență sau la alte neplăceri.

Faceți loc pentru sex

Sexul ar trebui să fie o prioritate însă nu încercați să planificați acest act în agenda săptămânală. Planificarea partidelor de sex poate fi percepută ca o obligație, dispărând astfel acea magie de care aveți nevoie.

Puneți căsnicia pe primul loc

Odată ce căsătoria apare în viața oamenilor, ea transformă și schimbă prioritățile individuale sau, cel puțin, așa ar trebui.

Citește și:  15 LUCRURI PE CARE AȘ VREA CA FIICA MEA SĂ LE ȘTIE DESPRE CUM SĂ-ȘI ALEAGĂ PRIETENII

Viața de cuplu cunoaște de-a lungul timpului atât perioade înfloritoare, cât și perioade de restriște. Este extrem de important modul în care partenerii reușesc să mențină un mariaj fericit. Fă tot ce îți stă în putință, chiar și mai mult, pentru a avea o căsnicie cu final fericit.

[divider style=”style-4″]

Ți-a plăcut articolul? Poți să dai un Like!
Iar dacă ai o prietenă căreia i-ar plăcea atunci poți să-l și distribui pe Facebook.

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Prima zi ca elev? Iată câteva sfaturi pentru a-ți pregăti copilul pentru prima zi de școală
Următorul articol
Rețeta zilei: Humus cu Sfeclă Coaptă