Coșul tău
0,00 lei

Top 10 sfaturi care iti fac viata de parinte mai usoara

camera-dezordonata
  1. Ajuta copiii sa se incalte corect. Ia un sticker cu un personaj cunoscut de copil, rupe-l in doua bucati si lipeste jumatatea dreapta in papucul drept si jumatatea stanga in papucul stang. Asfel copilul va incalta intotdeauna papucii in mod corect.
    stickers-kids-shoes
  2. Invata copilul sa tina corect creionul sau stiloul. Inainte de a lua in mana obiectul de scris, pune-l sa tina cu degetul mic si cel inelar un servetel, o bucatica de carpa sau o mingiuta de cauciuc.
    cum-sa-tii-creionul
  3. Markerul permanent cu care micutul a mazgalit mobila de lemn poate fi inlaturat cu pasta de dinti.
    marker-permanent-mobila
  4. Te-ai saturat de serile in care copilul nu vrea sa mearga la somn? Nu vei mai avea nevoie de putere de convingere daca lenjeria lui de pat va intruchipa personaje din desenele sale preferate sau imaginea persoanei care i-ar place sa devina.
    pat-astronaut
  5. Daca faci excursii in care va fi multa lume si sant sanse ca micutul sa se rataceasca in multime, lasa numarul tau de telefon scris pe incheietura copilului. Este cea mai buna masura de precautie care se poate lua in cazurile in care copilul e inca prea mic pentru a-si retine adresa sau numarul de telefon de acasa.
    numar-telefon-parinte
  6. Ai treaba si nu ai cine sa aiba grija de copilul mic in fiecare secunda? Creeaza-i un spatiu de joaca sigur cu o piscina gonflabila cu margini inalte sau groase.
    loc-joaca-in-casa
  1. Curata usor masuta de lucru a copiilor. Ai nevoie doar de o rola pentru scame sa scapi usor de bucatile mici de plastilina, sclipiciul si urmele de creioane ascutite imprastiate pe masa de lucru. In mai putin de un minut!
  2. Cel mai rapid remediu pentru micile arsuri? Otetul! Sunt foarte slabe sanse ca un copil sa creasca fara a se arde macar o data. Pentru a usura senzatia de usturime dar si pentru a preveni formarea unei basici, inmoaie un prosop moale si curat in putin otet si tamponeaza usor zona afectata.
    arsuri-minore
  3. Cel mai simplu mod de a impulsiona copiii sa fara ordine printre propriile lucruri: ascunde in dezordine bani, dulciuri sau lucrusoare noi pe care stii ca ei si le doresc. Ii va impulsiona sa faca curatenie mai mult decat promisiunea unui premiu.
    camera-dezordonata
  1. Copiilor le place sa se joace cu orice substanta care curge. Daca vrei sa previi consumarea unei cantitati mari de sapun lichid intr-un timp scurt din cauza copiilor mici, blocheaza pompita cu un elastic.
    sapun-lichid-elastic
Citește și:  10 Sfaturi: convinge-ti copilul ca sportul e sanatos

 

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Promisiuni facute copiilor
Următorul articol
Primele 1000 de zile si Seminarul de Alaptare Exclusiva