Coșul tău
0,00 lei

Tu știi cum să înveți rapid copilul să mănânce singur cu tacâmurile potrivite?

kizingo-delamamici

Din momentul în care copilul începe să vorbească, veți auzi din ce in ce mai des cuvintele “eu, eu”.

Recunoașteți, uneori vă înfuriați din acest motiv!
De exemplu, va spune “eu” în momentul în care îl hrăniți – acesta este unul dintre momentele în care nu aveți niciun motiv să vă înfuriați. Să învețe să mănânce singur reprezintă urmatorul pas în dezvoltarea copilului vostru.

Inițial, copilul va mânca instinctiv.

Va suge la sân sau la biberon. Pe măsură ce crește, lucrurile se vor schimba, pentru că va trebui să își dezvolte abilitatea de a consuma singur numeroase alimente. Își va însuși mai repede această abilitate dacă îl veți ajuta!

Pe la 8 luni, cel mai probabil, va încerca să apuce singur de pe masă alimente și să le ducă în gură, doar că își va introduce și mânuțele în același timp cu alimentele. Pană pe la 11 luni, copilul va apuca mâncarea cu câteva degete, a evoluat deja!

Nu îl împiedicați să se hranească singur, doar așa va reuși! Puteți interveni, preferabil la începutul mesei și eventual, în final. Îi veți arăta cum să mănânce corect cu răbdare, pentru a nu-l frustra. Oferiți-i oportunitatea de a lua singur de pe masă alimente uscate și mai mari (nu exagerat de mari încât să se înece) – un biscuite, de exemplu.

Învățați-l să folosească lingurița

De regulă, până pe la 2 ani, copilul va învăța să folosească și lingurița. Pentru a reuși, trebuie să îl ajutați. În bolul din care îl hrăniți, adăugați suplimentar o linguriță pe care să o utilizeze în timp ce cu o altă linguriță îi duceți mâncarea la guriță. În bol adăugați mâncăruri mai consistente, mai simplu de luat în linguriță, și nu în cantități mari pe care să le dea pe jos în încercarea de a le duce la guriță. Nu vă impacientați și nu îl certați dacă aruncă mâncare pe jos sau își introduce mânuțele în bol. Dacă observați că în jurul vârstei de 8-9 luni nu încearcă să ducă lingurița la guriță, îl puteți ajuta ținând mâna pe mânuța lui.

Citește și:  Ce se poate face atunci când copilul are febră mare

Cumpără Kizingo de pe magazinul DeLaMamici.ro

Învățați-l să folosească furculița

După ce a învățat să folosească lingurița, este momentul în care trebuie să îl ajutați să utilizeze și furculița. Are reflexul de apucare deja format, așa că va fi mai simplu. Achiziționați furculițe speciale pentru bebeluși și lăsați-l să exerseze pe bucățele de carne sau de legume, tăiate în cuburi de voi. Este ideal să utilizeze corect furculița înainte de perioada preșcolară. Dacă observați că nu reușește să ducă lingurița la guriță, îl puteți ajuta ținând mâna pe mânuța lui, similar linguriței

Tacâmurile pentru copii – lingurița și furculița – vă permit să vă învățați copilul să mănânce singur. Manșoanele unor astfel de tacâmuri sunt scurte și groase, ceea ce înseamnă că sunt ușor de apucat de mânuțele mici ale copilului. De exemplu, să vă învățați copilul să mănânce singur având la îndemană o linguriță Kizingo va simplifica mult procesul. Acest model de linguriță este curbat și deține mânere scurte și late, ușor de ținut în mânuța copilului. Tocmai această formă ajută mult copilul să învețe în foarte scurt timp sa mănânce corect.

Află mai multe despre Kizingo

Lingurița Kizingo a fost creată de o mămică, cercetător în nutriție, care și-a dorit o linguriță eficientă pentru propriul copil, care să permită ca adâncitura, plasată lateral, să fie mai aproape de corpul și gura bebelușului. Este o linguriță lucrată din materiale sigure, fără conținut de BPA, PVC, plumb sau ftalați, care se poate spăla și în mașina de spălat vase și poate fi introdusă în cuptorul cu microunde.

Citește și:  Imediat vine vacanţa mare: Sfaturi pentru o vacanţă cu copiii la munte

 

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Metode prin care îți poți ajuta copilul să treacă mai ușor peste perioada în care îi erup dințișorii
Următorul articol
În pragul sărbătorilor, DeLaMamici.ro adaugă în sacul Moșului un magazin online cu produse pentru bebeluși