Coșul tău
0,00 lei

Utilizari mai putin cunoscute ale bicarbonatului de sodiu

bicarbonat-de-sodiu

Bicarbonatul de sodiu este, poate, singura substanta de gatit pe care o putem folosi in multe alte scopuri pentru a intretine nu numai locuinta, ci si corpul. Interesant, nu e asa? Poate ca multe dintre aceste utilizari nici nu sunt cunoscute, insa cu siguranta fac viata mai usoara.

  1. Presara bicarbonat de sodiu in incaltaminte pentru a neutraliza mirosurile.
  2. Presara pe covoare cu o jumatate de ora inainte de a le da cu aspiratorul sau de a le aspira; alunga orice miros neplacut impregnant in ele, chiar si cele de animale de casa.
  3. Amesteca bicarbonat de sodiu cu putina apa pana obtii o pasta usor de manipulat. Aceasta pasta se aplica pe piele pentru a neutraliza orice iritatie, inclusiv cele provocate de muscaturile insectelor.
  4. Pastreaza bicarbonat de sodiu intr-un vas deschis sau o cutie deschisa pentru a elimina mirosurile puternice ale alimentelor si ale mancarilor.
  5. Pastreaza bicarbonat de sodiu intotdeauna langa aragaz, pentru ca ajuta la stingerea micilor incendii ce pot izbucni in bucatarie.
  6. La sfarsitul unei zile obositoare, inmuiatul picioarelor in apa fierbinte cu bicarbonat de sodiu inmoaie pielea de pe talpi si o face catifelata; dealtfel ajuta si la odihnirea lor prin calmarea nervilor de la nivelul talpilor.
  7. Daca ai haine care au atat parti albe cat si colorate, cu siguranta vrei sa pastrezi partea alba cat mai alba fara a folosi insa innalbitor care sa dauneze partii colorate. Bicarbonatul de sodiu este cea mai eficienta solutie pentru aceasta problema: ai nevoie doar de 120 de grame amestecate cu cantitatea obisnutia de detergent.
  8. Daca te ingrijoreaza efectele fluorului din pasta de dinti asupra organismului, dar in special asupra creierului, acum ai o solutie! Pasta obtinuta din bicarbonat de sodiu si apa oxigenata reprezinta o pasta de dinti la fel de eficienta precum cele din comert.
  9. Fa o pasta obtinuta din trei parti de bicarbonat de sodiu si o parte apa pe care sa o folosesti drept un exfoliant natural, care nu aduce o multime de compusi chimici in contact cu pielea ta, precum o fac produsele din comert care au scopul de a curata pielea.
  10. Amesteca intr-un bol bicarbonat de sodiu cu otet distilat si vei obtine solutia de spalare perfecta pentru a inlatura mirosurile neplacute de pe si din sticlele din care cei mici beau apa la scoala.
  11. Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu poti prepara acasa toate produsele de curatare de care ai nevoie.
  12. Cand ai nevoie de un detergent de vase mai puternic decat cel obisnuit, fa un amestec de apa calda, bicarbonat de sodiu si cateva picaturi din detergentul tau de vase.
  13. Cu ajutorul unui burete sau a unei carpe pe care ai presarat in prealabil bicarbonat de sodiu poti dezinfecta orice suprafata, cum ar fi chiuvetele, vasul de toaleta, cada din baie sau cadita de dus, si chiar blatul din bucatarie pe care gatesti.
  14. Ti-e teama de produsele puternice cu care fructele si legumele sunt stropite? Spala tot ce vrei sa mananci proaspat cu apa amestecata cu bicarbonat de sodiu si apoi limpezeste cu apa curata. Mananca fara grija; fructele si legumele nu mai au nici urma de pesticide si ierbicide.
  15. Orice baie in care presari bicarbonat de sodiu va ajuta la eliminarea oricarei iritatii ale pielii, chiar si a celor provocate de scutece bebelusilor.
Citește și:  14 moduri prin care iti poti ajuta copilul la scoala
Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Sfaturi pentru calatorii cu copiii
Următorul articol
10 Sfaturi pentru comunicarea cu copilul tau