Coșul tău
0,00 lei

Vânarea perseidelor

perseide

V-am mai povestit de câteva ori de-a lungul timpului despre tradiții și importanța lor în orice familie aici si aici.

Tradițiile sunt comportamente și acțiuni pe care le repetăm din nou și din nou, care devin un fel de ritualuri regulate pe care le efectuăm în aceleași circumstanțe și în același mod. Meg Cox, autoarea cărții “The Book of New Family Traditions”, definește ritualul familiei ca fiind “orice activitate pe care o repetați în mod intenționat , împreună ca o familie, și care include o atenție sporită și acel ceva în plus care o ridică deasupra rutinei obișnuite”.

Tradițiile oferă numeroase beneficii famililor noastre:

Sunt o sursă a identității noastre – tradițiile și ritualurile spun adesea o poveste despre familie, pot să învețe copiii de unde provine familia lor și să le dea o perspectivă asupra istoriei lor culturale.

Oferă confort și securitate – este reconfortant pentru orice copil să aibă câteva constante în viață.

Întăresc legăturile de familie. Tradițiile ajută membrii familiei să se cunoască mai bine, să aibă încredere unul în celălalt și să creeze o legătură puternică, care vine din faptul că simt că sunt parte a ceva unic și special.

Deși poate fi tentant să începem o mulțime de tradiții, ar trebui să ținem cont de calitate vs cantitate, și să trecem pe listă lucruri care sunt pe placul întregii familii și cu care rezonează toți membrii familiei. Tradițiile trebuie practicate în mod regulat – poate fi ușor să renunțăm la o tradiție atunci când suntem ocupați, când am trecut printr-o zi (săptămână) foarte încărcată sau suntem foarte obosiți.

Citește și:  8 Motive sa nu iei un catel cand copiii tai iti cer asta

Încă de când Luana era mică, am avut tot felul de tradiții:

De la ritualurile zilnice – luatul micului dejun și a cinei împreună, cititul poveștii de seară sau pupicii lăsați “pentru noroc” când ne despărțeam în poarta școlii, la cele săptămânale ca vinerea în care vizionam filme, mini excursiile în jurul orașului sau vizitele la muzee, la cele lunare sau anuale ca ziua în care tati ne gătea rețeta lui specială de pizza, organizarea zilelor noastre de naștere sau împodobirea bradului în ajunul Crăciunului.

Tradiția lunii august – Perseidele

Ei bine, unul din evenimentele pe care îl așteptăm an de an are loc pe la jumătatea lunii august – ploaia de meteori Perseide.

Perseidele sunt resturi din cometa Swift-Tuttle, care se intersectează anual cu orbita Pământului, dând naștere la o “ploaie de stele”.  Am început prin a merge în parcul de lângă casă, am căutat locuri întunecate, iar în vreo doi ani chiar am avut noroc și am putut observa stelele căzătoare.

Apoi am avut parte de un an noros, încă vreo doi în care ne-am încercat norocul în zone de la marginea orașului, dar cu puține reușite pentru că au fost doi ani consecutivi când in București a fost foarte înnorat fix în zilele în care puteau fi observați meteorii.

Altă dată am mers la Predeal – cred că a fost cea mai spectaculoasă vânătoare, am prins cer senin și datorită faptului că era departe de civilizație și nu erau lumini aproape deloc am văzut o mulțime de stele căzătoare și ne-am pus tot atâtea dorințe ?.

Citește și:  Ce cadouri (gratis) le putem oferi copiilor noștri, care le vor schimba viața

Anul acesta am planificat încă de luna trecută un week-end prelungit la mare. Sper să avem noroc de nopți fără nori la vânătoarea de anul acesta.

Promitem că postăm pe Facebook câteva poze dacă o să fie senin.

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Rețeta zilei: Dragostea trece prin stomac, nu-i aşa?
Următorul articol
Rețeta zilei: Fish fingers de somon în crustă de migdale