Coșul tău
0,00 lei

Cum faci să te și odihnești când ai un copil mic

Un copil mic este un job full time de la care nu prea ai pauză, nici pentru odihnă, nici pentru relaxare.

Puținul timp pe care îl pot obține poate fi folosit pentru orice o face pe mamă să se simtă mai bine. Cel mic va beneficia și el de acest moment de respiro.

Toți părinții au nevoie de câteva idei despre cum să se odihnească atunci când au un copil mic în casă.

Studiile au demonstrat faptul că puțin timp departe de cel mic în liniște este benefic atât mamei, cât și celui mic. De aceea am pregătit o listă de 7 moduri prin care pot face asta.

8 sfaturi pentru odihna mămicii

Pauza de lectură de 30 minute

Dacă îți poți stabili o pauză de lectură în fiecare zi, totul va merge perfect chiar daca ai un copil mic. Poți să te duci la o librărie unde să îi lași pe ei să își aleagă cărțile favorite atât timp cât ți le permiți. Copilașii care nu pot citi își pot alege cărți care conțin cuvinte sau poze inedite din care pot învăța mai multe despre mediul înconjurător.

Joaca afară este obligatorie

Copiii care se joacă afară sunt mai sănătoși. Dacă ai un spațiu sigur, cu riscuri mici de accidente, este bine să îl lași pe cel mic afară să se joace în fiecare zi. La vârste mai mici trebuie să fi foarte atentă să nu înghită lucrușoare mici în timp ce stau prin curte. Când sunt destul de măricei este bine să le dai libertate.

Citește și:  Top sfaturi pentru alimentatia in timpul sarcinii

Pauza de somn sau de liniște

Dacă la un moment dat majoritatea celor mici vor avea o oră de dormit, tu poți face același lucru. Chiar dacă nu vor să doarmă îi poți învăța să stea liniștiți, cuminți în camera lor unde pot să se joace, să se uite pe cărți sau să stea cu capul pe pernă.

Audio-book-uri

Audio-book-urile sunt o idee bună atunci când mama vrea o pauză de odihnă. Copiii pot să se cuibărească într-o plapumă sau cu un animal de pluș în brațe. În același timp să asculte o poveste în timp ce încearcă să facă un puzzle sau să coloreze.

Găsește pe cineva să te ajute

Un ajutor al mamei este cineva care poate să aibă grijă de cei mici chiar dacă nu este majoră. Acești copii pot fi un real ajutor. Totuși va trebui să fii în preajmă să îi ajuți dacă au nevoie de vreun ajutor.

Învață-i un nou lucru

Există o mulțime de lucruri pe care le poți face cu cel mic. Îl poți învăța să facă prăjituri, să se joace un joc nou cu alți copii sau să facă lucruri handmade. Practic, nu există limite la ce îl poți învăța.

Podcast-uri

Recent integrate pe piața din țara noastră, podcast-urile au devenit tot mai populare printre adulți. Dacă adulții le folosesc și le găsesc utile pentru învățarea lor continuă, de ce nu le-ar folosi și cei mici?

Sperăm ca aceste 7 moduri de găsire a unei portițe de ieșire pentru mămici să vă ajute în următoarele zile. A avea un copil mic nu este chiar așa de complicat dacă știi cum să faci rost și de puțin timp liber.

Citește și:  Cum sa eviti sarcina la adolescente
Activități cu copilul tău Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Cum faci să te și odihnești când ai un copil mic
Următorul articol
Situații copleșitoare în care părinții trebuie să le fie alături copiilor lor