O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Copiilor le plac dulciurile! De asemenea le place sa isi murdareasca manutele in aluat, faina, si orice alta substanta care tine de bucatarie sau gatit. Daca nu vrei ca micutul tau sa te incurce cand gatesti, include-l in activitatile ce tin de bucatarie si gatit, mai ales cand pregatesti un desert. Un copil e capabil sa ajute in acest domeniu incepand aproximativ cu varsta de doi anisori, chiar daca singurul ajutor pe care il pot da e mestecatul cu lingura in plamadeala pentru cozonac.

Uite un exemplu de desert simplu in pregatirea caruia te vei distra daca iti vei include si copilul.

Ai nevoie de:

  • 4 oua
  • O cana/ceasca de 150 ml cu zahar
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 80 ml de ulei (exclus cel de masline sau de palmier)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 cana si inca trei sferturi de faina
  • 12 hartii speciale pentru briose (in lipsa lor, se poate unge tava cu unt apoi se presara faina)
  • O tava pentru briose (12 bucati)
  • Ciocolata si/sau fructe confiate, dupa preferinte
  • Cel putin un copil dornic sa ajute
  • Buna dispozitie si rabdare; nu uita: scopul nu este acela de a face prajitura perfecta, ci de a petrece timp de calitate cu copiii, de a intari legatura emotional cu ei

prajituri-muffins

Inainte de a incepe, aprinde cuptorul la 180 de grade si lasa-l sa se incalzeasca.

Sparge ouale intr-un bol si roaga copilul sa toarne in acelasi bol zaharul. Desfa plicurile de zahar vanilat si praf de copt si inmaneaza-le copilului pentru a le turna el. Daca vrei ca briosele sa iasa maro, roaga copilul sa toarne si praf de cacao in compozitie; va fi placerea lui!

Citește și:  Rețeta zilei: Acadele din pandișpan

Amesteca totul cu mixerul pe cea mai mare treapta de viteza; dupa un minut roaga copilul sa te ajute sa tii mixerul. Cu o mana pe mixer si cealalta libera, toarna uleiul in compozitie cate putin, ca pentru maioneza. Compozitia este gata dupa ce tot uleiul a fost incorporat.

Roaga copilul sa toarne in compozitie bucatile de fructe sau de ciocolata (daca copilul are deja cel putin 4 ani, poate rupe el bucatile de ciocolata). Mixeaza in continuare pana obtii un aluat ceva mai tare decat cel pentru pandispan.

Arata-i copilului cum se pun in tava hartiile pentru briose si incurajeaza-l sa puna si el, sau lasa-l sa unga tava cu unt; orice varsta ar avea, va fi mai mult decat fericit sa se murdareasca.

Aluatul se toarna in forme in mod egal; micutul sau micuta se va bucura daca ii vei cere sa tina oala de fund pentru a te “ajuta” sa o tii.

Tava se pune in cuptorul incalzit. Briosele sunt gata cam in 25 de minute, insa cel mai bine e sa le testezi cu scobitoarea sau cu un cutit.

Ca sa nu se plictiseasca copilul pana se racesc sau sa te intrebe la fiecare doua secunde cand poate sa manance, il poti ruga sa presare briosele cu zahar pudra dupa ce le-ai scos din cuptor.

Pofta buna!