Coșul tău
0,00 lei

9 lucruri pe care vrei sa le stii despre cresterea unui baietel

Inainte de a aduce pe lume un copil, multi parinti se gandesc cum sa il creasca mai frumos si mai bine. Stim deja ca intre fete si baieti exista diferente, atat comportamentale cat si disciplinare.

Oare baietii vor avea mai multa energie? Ne va da mai multe batai de cap sau va face mai multe nazbatii?

Cert este ca exista diferente in modul in care te ingrijesti de o fata sau de un baiat, inca din primele sale clipe sa viata.

1. Baietii sunt mai greu de disciplinat, asta o stim cam toti

Ei isi dezvolta mai greu auzul la nastere decat fetele iar acesta poate fi un dezavantaj. Daca fetitele par sa raspunda mai repede la strategiile disciplinare verbale, baietii in schimb, trebuie educati prin atitudini. De exemplu, pentru a-l calma, trebuie sa il iei frumos de manuta si sa il asezi jos inainte de a incerca sa ii explici un anumit lucru.

In procesul de crestere al unui baietel vei avea de-a face cu multe masinute, trenulete si avioane.

Jocurile baietilor se vor baza mai mult pe actiune. Va trebui sa te echipezi cu astfel de jucarii; nici nu-ti pot imagina cat de mult se poate distra cu doua masinute sau un trenulet.

2. Nu vei cheltui multi bani pe haine

Garderoba unui baietel va fi intodeauna mai simpla si mai mica decat a unei fetite. Pantaloni, tenesi, tricouri. Combinatii simple si fara prea multe batai de cap.

3. Baietii sunt mai energici

Se vor misca incontinuu, fara oprire. Uneori pare ca au doar doua viteze: repede si foarte repede. Veti avea nevoie de multa rabdare si energie pentru a tine pasul cu ei.

Citește și:  Cum să-ți ajuți copilul să se pregătească pentru școală mai repede

4. Le plac jocurile dure

Sar, se rostogolesc, se lupta. Asta este modul lor de a actiona. Poate fi epuizant, insa si sanatos! Baietilor le place sa-si asume riscuri, si sunt mai agresivi din fire. Parintii de baieti trebuie sa fie de 2 ori mai atenti la ei decat la fetite si sa-i supravegheze permanent.

5. Baietii se exprima mai greu decat fetele

La ei limbajul se dezvolta mai greu iar vocabularul lor este mai limitat decat la fete. La multi dintre ei comunicarea nu reprezinta un punct forte, si acest lucru este de inteles.

6. Baietii au nevoie de mai mult spatiu pentru o dezvoltare psihica adecvata, comparativ cu fetele

Daca nu beneficiaza de un spatiu suficient pe orizontala, baietii vor folosi chiar spatiul vertical: se va urca pe scari, pe mobila, etc.

7. Baietii urineaza oriunde

In casa, pe podea, afara, in spatele toaletei, in cada. Sfatul nostru este sa ai mereu pregatita carpa si clorul; bucura-te totusi ca nu va fi nevoie sa stea pe toaletele publice ci le va fi chiar usor sa faca pipi in spatele unui copac din parc.

8. Sa nu compari baietii cu fetele

Baietii si fetele sunt diferiti. Nu vei avea nimic de castigat facand diferente intre ei pentru ca ei percep diferit lumea. Fetele se maturizeaza mai repede si ajung sa exceleze in abilitati scolare mai usor decat baietii.

9. La baieti puerilitatea incepe mai devreme

Vor fi situatii in care il vei privi si nu vei intelege nimic din ceea ce face. Umorul lor poate fi prostesc, dar ei chiar se amuza pe lucrurile mici.

Citește și:  Mancare sanatoasa pentru copiii din scoala primara

Sa fii parinte de baiat nu este deloc usor. Chiar daca la ei se dezvolta mai greu concentrarea, atentia, autocontrolul si limbajul, aceasta nu inseamna ca sunt mai putin dezvoltati intelectual, ci doar ca parintii trebuie sa depuna un efort putin mai mare pentru a-i creste si educa.


masinute-mattelCauti un set de masinute pentru baietelul tau?

Iti recomandam un set de masinute Hot Wheels.

Fiecare set contine 3-4-5 masinute cu care baietelul tau se va juca in fel si chip.
Masinutele sunt fie de plastic, fie de metal si nu sunt recomandate copiilor sub 3 ani.

Costa intre 30 si 60 de lei, verifica aici pretul pentru un set de masinute Hot Wheels.

 

Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Concurs Retete.DeLaMamici.ro – castigi colectia MasterChef (8 volume)
Următorul articol
5 lucruri despre parenting pe care le-am invatat de la tatal meu