Rețeta zilei: Chifteluțe în inele de ardei gras
Ingrediente:
- 4 ardei grași – roșii, galbeni, verzi
- 1 kilogram de carne tocată de vită
- 25 grame pesmet
- 1 ou
- 25 grame parmesan ras
- 3 căței de usturoi tocați mărunt
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 jumătate de legătură de pătrunjel tocat mărunt
- 1 conservă de roșii cuburi în suc
- 120 grame de ceddar ras, sau alt cașcaval care se topește frumos
- Condimente, sare, piper, și eventual, fulgi de chilli
Mod de preparare:
- Se pregătesc ardeii astfel: se taie partea cu codița și partea opusă și se curăță de nervuri și semințe, după care se taie fiecare în câte trei felii egale și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
- Se amestecă carnea tocată cu pesmetul, parmezanul, oul, usturoiul, fulgii de chilli și resturile de ardei – tocate mărunt și condimentele
- Umplem fiecare inel cu amestecul de mai sus
- Încingem uleiul într-o tigaie non-aderentă și rumenim fiecare felie de ardei umplut, pe ambele părți, pentru 4-5 minute
- Transferăm ardeii umpluți într-o tavă ce poate fi introdusă la cuptor și turnăm de jur împrejur și deasupra lor conserva de cubulețe de roșii
- Introducem la cuptor pentru 40-45 minute la foc mediu, după care punem deasupra fiecărui inel de ardei umplut cașcaval ras și mai dăm pentru 5-10 minute la cuptor
Comentează