Coșul tău
0,00 lei

Secrete pentru o mamica singura

mama-singura

Daca simti ca te depaseste rolul de mama, te simti singura, neajutorata si ti-ai dori cateodata sa ai o bagheta magica care sa alunge toate problemele si grijile, atunci acest articol este pentru tine.

Atunci cand esti un parinte singur, fie ca asa ai ales tu, sau ca asa a fost sa fie, atunci cu siguranta vei intampina multe obstacole, vei avea de doua ori mai multa nevoie de putere, ambitie si te vei lovi de multe.

Am in cercul meu de prietene doua mamici singure si, incercand sa le ajut intr-un fel, m-am hotarat sa scriu acest articol pentru toate mamicile singure care citesc blogul delamamici.ro .

Familiile monoparentale si copiii lor pot prospera si exista o multime de exemple pentru a dovedi acest lucru.

Nu trebuie sa te lasi coplesita de situatie; iti propun cateva strategii care te vor ajuta in momentele dificile si te vei putea bucura astfel de privilegiul de a fi parinte.

1. Fa-ti un program de lucru care sa iti permita sa ai timp pentru familia ta

Nu-ti fie teama sa-ti exprimi nevoile tale angajatorului, ii poti dezvalui ca esti un parinte singur si copilul tau are nevoie de tine.

Oridecate ori ai ocazia rasfata-l pe micutul tau, petreceti timp impreuna, povestiti si treceti impreuna prin aceasta perioada. Copilul trebuie sa stie ca desi unul dintre parinti locuieste separat, el beneficiaza de toata dragostea si timpul tau.

2. Fa-ti o echipa de sprijin

Mamele singure se pot simti adeseori izolate sau chiar indepartate si coplesite de situatie. Cel putin in perioada de inceput este important sa ai alaturi persoane care sa fie acolo pentru tine, sa te sprijine si sa te incurajeze (familie, prieteni, colegi).

Citește și:  4 Pași pentru a te modela ca și părinte în funcție de temperamentul copilului

Inconjoara-te intotdeauna de persoane pe carele cunosti si in care poti sa ai incredere, oameni carora le pasa de tine si de copilul tau.

3. Nu te ingrijora de lucrurile pe care nu le poti controla

Lasa viata sa isi urmeze traiectoria; ingrijorandu-te nu vei rezolva nimic, din contra.

Incearca sa te concentrezi pe ceea ce se poate controla si fii un bun parinte pentru copilul tau.

Nu intra in panica! Nu te lasa coplesita gandindu-te ca nu vei putea face fata tuturor responsabilitatilor ce iti vor apasa de acum incolo pe umeri.

4. Fii puternica

Daca nu ai realizat deja atunci iti vei da seama pe parcurs ca singura varianta e sa fii puternica si sa lupti pentru tine si copilul tau.

Incepe usor, redu totul la esential si infrunta tot ce-ti iese in cale. Vei vedea ca lucrurile se rezolva in timp, indiferent de nivelul de stres care se formeaza.

Nu uita ca si cel mic va suferi daca te va vedea tot timpul apasata, stresata si obosita.

5. Avantajul de a fi mama singura

Da, da, exista asa ceva! Incearca sa privesti partea buna in toata aceasta situatie, intotdeauna este si o parte buna.

Daca relatia era una apasatoare, cu certuri si tensiuni, acestea ajungeau sa il afecteze si pe copilul tau. Fiind mama singura te poti bucura alaturi de cel mic de liniste si siguranta.

De acum, tu esti sefa! Esti stapana pe deciziile, responsabilitatile si timpul tau, nemaifiind nevoie sa dai nimanui socoteala.

6. Asigura-te ca cel mic are o imagine buna despre tatal lui

Indiferent de situatiile si momentele tensionate din cadrul familiei, tatal va ramane intotdeauna tata.

Citește și:  MamiciCuLipici.ro - Organizarea vietii in familie devine distractiva

Chiar daca acum nu sunteti sub acelasi acoperis, copilul trebuie sa stie intotdeauna ca dragostea tatalui pentru el nu va inceta odata cu despartirea.

7. Pretuieste si bucura-te de viata

O despartire, un divort sau decesul partenerului nu inseamna sfarsitul lumii.

Stiu ca este foarte greu sa treci peste astfel de momente insa acum copilul are cea mai mare nevoie de tine, ca mama.

Arata-i dragostea ta neconditionata, bucurati-va impreuna de simple plimbari in parc, petreceti timp impreuna in diverse activitati – acestea sunt cele mai valoroase momente.

8. Gestioneaza bugetul familiei cu intelepciune

Probabil va fi mai greu sa mentii singura o casa cu toate cheltuielile ei. Gestioneaza cu atentie bugetul. Stabileste in fiecare luna cheltuielile si necesitatile voastre si tine-te de acesta lista. De acum viitorul copilului depinde de tine.

Sa fii mama singura nu este un lucru usor. Ai de doua ori mai multe responsabilitati, griji si cheltuieli. Insa a fi mama singura are si partile ei bune.

Cand te trezesti coplesita de situatie aduna-ti puterile si priveste in sus. Esti puternica si vei trece peste aceasta incercare biruitoare!

Urmeaza aceste sfaturi pentru a-ti usura situatia si pentru a regasi din nou bucuria de a fi parinte.

[divider style=”style-4″]

Ti-a placut articolul? Poti sa dai un Like!
Iar daca ai o prietena careia i-ar placea atunci poti sa-l si distribui pe Facebook.

Noutăți delamamici.ro

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Top sfaturi pentru alimentatia in timpul sarcinii
Următorul articol
Cum sa supravietuiesti adolescentei