Coșul tău
0,00 lei

Tot ce trebuie să știi despre pilozitatea excesiva la copii

Copiii pot avea probleme cu pilozitatea excesivă datorită hormonilor care au luat-o razna. De obicei fetițele sunt cele mai des întâlnite cu această problemă și nu se simt deloc bine.

De multe ori fetițele sunt agresate verbal la școală din această cauză. Copiii nu înțeleg că este vorba de o problemă medicală și discriminează ce nu înțeleg.

La școală este destul de greu.

O colegă de școală de-a fetiței noastre era mereu sâcâită și făcută să plângă doar pentru că avea păr pe mâini. Ajunsese să aibă deja porecle care nu sunau deloc bine.

După ce că abia se mutase în acea școală și nu se acomodase, era în lumină și mai proastă datorită părului de pe mâini.

După ce a venit acasă de mai multe ori plângând și spunând că nu mai vrea să meargă la școală, mama ei a decis să o epileze pe mâini. A scăpat de problemă și fetița a început să se simtă iar bine la școală.

Cei mici tind să se poarte foarte urât cu cei care sunt diferiți de ei.

Nu își dau seama că îi fac pe ceilalți să sufere și că nu ar fi prea bine dacă li s-ar întâmpla și lor același lucru. Trebuie învățați să fie toleranți.

Mai mult de atât cred că trebuie să învețe să accepte ceea ce este diferit de ei deoarece diversitatea este bună, nu neapărat este ceva de condamnat.

Un copil care nici măcar nu a ajuns la vârsta adolescenței nu știe sau nu poate să se accepte așa cum este. Degeaba încerci să îi explici că i se schimbă corpul si e frumoasă așa cum este. Atunci trebuie să o ajuți să se vadă frumoasă sau cel puțin normală.

Cum putea mama colegei de școală a fiicei mele să o lase să se chinuie în fiecare zi dacă ei nu-i plăcea cum arăta și ceilalți o chinuiau din cauza asta?

Citește și:  Cum îți poți răni copilul fizic și mental fără să-ți dai seama – cele mai comune 12 greșeli

Traume emoționale

Adulții își schimbă înfățișarea de fiecare dată când cred că au nevoie sau când își doresc asta. Este natural să aibă putere de decizie asupra modului în care arată. De ce nu ar face și copiii la fel?

Dacă fetița ta începe să aibă un păr facial care o deranjează și care o face să fie stânjenită sau chiar ținta glumelor, discriminării la școală, de ce nu ai ajuta-o?

Chiar dacă epilarea nu este chiar pentru copii, vremurile s-au schimbat și problemele hormonale sunt o normalitate în vremurile noastre. De aceea trebuie să îi ajutăm pe cei mici să treacă peste.

Sigur nu te-ai așteptat să o duci la epilat sau să o epilezi tu acasă de la 12 ani. Dacă mustața sau părul de pe picioare este prea mult, ce poți face? Nu este deloc ușor să treci peste glumele colegilor.

Nu este deloc ușor să treci peste clipele când cei mici te ocolesc și nu vor să se joace cu tine. Probabil și tu ca părinte ai avut momente când te-ai simțit ocolită sau dată deoparte. Îți mai amintești cât te afecta?

Citește și:  Metode prin care îți poți ajuta copilul să treacă mai ușor peste perioada în care îi erup dințișorii

Hirsutism

Ei bine, dacă părul îi face viața celui mic plină de durere și glume proaste, trebuie să intervii și să rezolvi problema. Uneori nici nu este nevoie să o epilezi, ci poți merge la medic să afli dacă suferă de hirsutism.

Apoi va primi tratament adecvat vârstei și în timp va scăpa de problemă. Trebuie doar să o înțelegi și să o iei în serios atunci când îți spune secretele ei.

Ghiduri pentru părinți Să avem copii sănătoși

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Provocările mămicilor: stabilirea unei rutine de somn
Următorul articol
Provocările mămicilor: schimbarea scutecelor