5 fraze pentru calmarea unui copil nervos
Fiecare părinte a trecut printr-o criză de țipat a copilului său. Nu este nici cel mai frumos moment, nici cel mai de dorit. Nu există un părinte care să nu își fi dorit să nu treacă prin asta.
De fapt, dacă ar fi știut cum să îi vorbească poate nu ar fi trecut prin astfel de momente. Există o mulțime de fraze care să îl calmeze și vom vorbi despre ele în rândurile ce urmează.
5 fraze pentru calmarea unui copil nervos
Nu mai arunca jucăriile!
Poți înlocui cu „Dacă arunci jucăriile, vrei să-mi spui că nu vrei să te mai joci cu ele?”
Când cel mic face gesturi de genul, încearcă să îl ajuți să își exprime sentimentele, emoțiile, nu țipa la el.
Astfel îl vei ajuta să se apropie de tine și să îți spună ce i se pare în neregulă, nu să riposteze în continuare.
Copiii mari nu fac asta!
Poți înlocui cu „Copiii mari si adulții simt la fel. Este în regulă, totul va trece.”
Când îi spui unui copil că un copil mare nu face asta, de fapt îi ceri să își reprime sentimentele. Nu este normal, nici sănătos. Lasă-l să simtă emoția și să se obișnuiască cu fiecare în parte.
Maturitatea îi va aduce tot felul de emoții și trebuie să învețe să le gestioneze, nu să fugă de ele sau să le ignore.
Nu mai fii supărat!
Poți înlocui cu „Și eu mă înfurii câteodată, dar încerc să depășesc momentul exteriorizând.”
Studiile vorbesc despre cum durerea fizică poate fi diminuata dacă persoana se exteriorizează prin țipăt. Poți alege un țipăt și îl poți folosi împreună cu copilul tău când are nevoie.
Nu lovi!
Poți înlocui cu „Înțeleg că ești furios, dar nu este în regulă să lovești.”
Vorbindu-i astfel îi explici faptul că avem cu toții emoții, dar nu ne purtăm agresiv lovind. Exprimarea emoțiilor este normală, dar lovitul cu pumnii si picioarele nu. Copilul tău va trebui să învețe asta sau tu vei suferi consecințele.
Ești așa dificil!
Poți înlocui cu „E greu, nu? Vom trece împreună peste asta.”
Chiar dacă nu au ajuns la vârsta maturității, copiii au propriile lor probleme, mai grave sau mai mici.
Este bine să lași usă comunicării deschisă. Uneori problemele copiilor pot fi rezolvate cu un singur sfat. Tot ce au nevoie este să fie înțeleși, nu judecați.
Vorbind cu el despre ce i se întâmplă va înțelege că îi ești alături și că poate avea încredere în tine, în loc să se izoleze. Îți va spune ce probleme are și le puteți rezolva împreună.
Este simplu când știi exact ce cuvinte să folosești în loc să deschizi gura vorbind la furie. Copiii reacționează pozitiv când te deschizi în fața lor și se deschid și ei cu problemele sau problemuțele lor.
Copiii nervoși nu trebuie priviți ca pe o problemă de comportament, ci ca pe o situație sau o emoție de moment. Copiii au si ei problemele lor, temerile lor și asteptările lor.
Nu sunt încă adulți, dar au așteptări si probleme în miniatură.
Comentează