Coșul tău
0,00 lei

Cum să nu distrugem nutrienții din laptele matern

Primele luni din viața celui mic sunt cele mai importante pentru sănătatea sa deoarece sistemul său imunitar sau digestiv nu sunt încă dezvoltate.

De aceea, pentru a-l ajuta să devină cât mai sănătos și mai fericit alăptarea joacă un rol esențial. Mamele care alăptează copiii cel putin în primele 6 luni le oferă un start mai bun în viață.

Specialiștii recomandă ca alăptarea să fie realizată pentru o perioadă de minim 6 luni. De obicei femeile fac asta cât timp doresc, iar copiii lor se simt bine.

Unii renunță la alăptare mai repede, pe când alții cer să fie alăptați și la 2 ani. Totul depinde de fiecare cuplu mamă - copil. Fiecare copil are nevoile sale speciale și orice sfat dat de specialiști poate fi adaptat.

De cele mai multe ori, copilul se va obișnui cu un alt tip de hrănire care se numește hrănire alternativă.

Hrănire alternativă

Ce înseamnă de fapt hrănirea alternativă? Hrănirea alternativă înseamnă că bebelușul este hrănit în două feluri: de la sân și cu biberonul.

Ideea este ca hrănirea cu biberonul să se facă cu lapte matern. Astfel cel mic va primi toți nutrienții de care are nevoie pentru a-și construi un puternic sistem imunitar.

Hrănirea cu biberonul este preferată de femei atunci când alăptarea normală nu este posibilă deoarece implică o mare durere.

Deseori femeile dezvoltă o boală a sfârcurilor numită mastită care face alăptarea extrem de dureroasă pentru mamă. De aceea încearcă să o evite.

Cea mai simplă soluție de a hrăni bebelușul diferit este să mulgă laptele din sân și să îl ofere celui mic cu biberonul. Deși există diferențe cei mici învață rapid să se hrănească și în acest fel.

Este recomandat ca trecerea să se facă de la sân la biberon și nu invers deoarece șansele de reușită sunt mici. Bebelușii care se hrănesc de la sân depun un anume efort pentru a suge laptele, pe când biberonul i-l oferă gratuit.

De aceea tranziția de la biberon la sân este puțin probabil să aibă succes deoarece cel mic nu va ști cum să sugă. Pentru a obține laptele de la sân va trebui să facă anumite mișcări ale gurii și limbi.

De cele mai multe ori mamele și tații care vor să le ajute cu hrănirea celui mic se confruntă cu situația în care laptele-și pierde nutrienții. Cum se întâmplă asta? Prin încălzire sau răcire laptele se transformă.

Nutrienții dispar în aceste două procese atât de necesare pentru a-l hrăni pe cel mic. Uneori tații vor să le ajute pe mame să se odihnească în timpul nopții. Așa le preiau sarcina de încălzire și răcire a laptelui.

Dacă nu știu exact cât să îl lase la încălzit sau la răcit, cel mic nu va mai primi nutrienții.

Soluția - biberonul Nanobebe?

Biberonul Nanobebe este biberonul în care transferul termic se face rapid. Astfel nutrienții sunt păstrați pentru ca bebelușul să se hrănească sănătos.

Celelalte biberoane au distanțe mari între pereții biberonului. Asta face ca transferul termic să se facă greu și nutrienții să dispară.

Cu biberonul Nanobebe dispare și problema tranziției de la hrănire exclusivă cu biberonul la hrănirea alternativă sau exclusivă la sân. Datorită formei sale și a multiplelor similitudini între hrănirea la sân și hrănirea cu Nanobebe, bebelușul va putea trece oricând de la biberonul Nanobebe înapoi la sân.

Ghiduri pentru părinți Să avem copii sănătoși

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Problema confuziei între biberon și sân la bebeluși
Următorul articol
Nevoia hrănirii alternative la bebeluși