Coșul tău
0,00 lei

Nevoia hrănirii alternative la bebeluși

Alăptarea este un proces care îi oferă celui mic nutrienții de care are nevoie direct din corpul mamei. Oamenii de știință au demonstrat cât de benefic este laptele matern pentru dezvoltarea celui mic.

Este binecunoscut faptul că îi creează un sistem imunitar puternic ce îl va ține departe de boli, infecții, alergii. De asemenea, este demonstrat că IQ-ul îi va crește cu până la 8 puncte.

De menționat este însă că alăptarea poate deveni dificilă pe timpul nopții deoarece cel mic se trezește destul de des. Asta înseamnă că nici mama nu va dormi prea mult. Aici intervine nevoia hrănirii alternative.

Ce înseamnă de fapt hrănirea alternativă?

Hrănirea alternativă se referă la hrănirea celui mic când de la sân, când din biberon, dar cu lapte matern. Deși medicii recomandă hrănirea celui mic cu lapte matern cel puțin 6 luni, introducerea hrănirii alternative este necesară și, uneori, chiar recomandată, atâta timp cât se folosește lapte matern.

De exemplu, mama vrea să se reîntoarcă la serviciul său mai devreme de termen deoarece se teme că îl va pierde. Atunci va trebui ca hrănirea să fie făcută de altcineva, soțul sau o bunică, o bonă folosind laptele matern.

Mama va trebui ca în fiecare zi să își mulgă laptele și să îl pună la păstrare pentru a fi folosit când cel mic va da semne de foame.

Este bine ca mama să folosească propriul lapte în detrimentul formulelor de pe piață deoarece acesta conține mult mai mulți nutrienți, atât de necesari celui mic.

Și tăticii pot ajuta!

Pentru acei tați care vor să își ajute soțiile să se odihnească sau pur și simplu vor să ia parte la orice face bebelușul, hrănirea este o bună ocazie.

Astfel, ziua dar mai ales pe timpul nopții soții pot prelua din sarcina alăptării lăsând-o pe mamă să se odihnească. Pentru a face asta, vor avea nevoie să încălzească laptele mamei și să îl hrănească pe cel mic.

Răcirea și încălzirea laptelui matern

Atunci când laptele matern este pus la păstrare în frigider, este bine ca procesul de răcire să se întâmple rapid. Dacă nu se răcește rapid atunci acesta se poate deteriora.

La fel și atunci când îl încălzim pentru a-l utiliza: bebelușului îi este foame atunci așa că mulți părinți au tendința de a supraîncălzi laptele. În caz de supraîncălzire, nutrienții din laptele matern sunt distruși.

Astfel procesul de hrănire alternativă a început, iar cel mic va înțelege în curând că mâncarea vine când din sânul mamei, când din biberon. Deși senzațiile la hrănire sunt diferite, cel mic se va obișnui rapid.

De cele mai multe ori biberonul face încălzirea dificilă, iar răcirea și mai grea. Distanța dintre pereții biberonului face ca laptele să fie greu de răcit sau încălzit.

O altă problemă apare atunci când bebelușul este hrănit alternativ și îi va fi mai ușor să se hrănească din biberon decât de la sân. Atunci apare confuzia bebelușului și va prefera să se hrănească exclusiv de la biberon.

Biberonul Nanobebe

O soluție la această problemă îl reprezintă biberonul Nanobebe care are o distanță optimă între pereții biberonului. Astfel atât încălzirea, cât și răcirea se fac rapid, iar cel mic nu așteaptă prea mult.

De asemenea, la majoritatea biberoanelor tot laptele din recipient se "sprijină" în tetină și viteza de curgere va fi mare iar cel mic nu mai trebuie sa facă vreun efort pentru a se hrăni.

Biberonul Nanobebe face ca doar o parte din lapte să stea în tetină și astfel modul în care suge laptele să se apropie cât mai mult de suptul la sân.

Ghiduri pentru părinți Să avem copii sănătoși

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Cum să nu distrugem nutrienții din laptele matern
Următorul articol
Provocările mămicilor: alergia la proteinele din lapte