Coșul tău
0,00 lei

Provocările mămicilor: la băiță

Mămicile se tem de obicei să îi facă băiță bebelușului lor pentru că se tem de contactul lui cu apa. Prima baie a celui mic este un moment emoționant și încărcat de emoții pozitive.

De obicei, tradiția zice că prima baie a celui mic trebuie sa fie făcută de nașa sa. Dacă nu se țin tradițiile mămica este cea care îi va face baie celui mic și trebuie să își calce pe emoții pentru a face pe adultul din încăpere.

De regulă mămicile se tem să nu îl rănească pe cel mic sau să îl frigă cu apa prea caldă. Responsabilitatea lor este imensă, iar lucrurile sunt și mai grele când cel mic refuză contactul cu apa.

Pregătirea pentru prima băiță

Deși ai crede că prima băiță a bebelușului se face în cadă, de fapt nu cada este locul recomandat. De fapt se pune copilașul pe o măsuță.

Nu vei folosi multă apă, ci îl vei șterge cu un prosop umed. Astfel îl vei spăla și curăța bine cu multă grijă pentru fiecare loc. Nu este nevoie să îi faci baie în baia propriu-zisă. Este bine să îi faci într-o cameră bine încălzită pentru a nu răci.

Singurul lucru care nu este negociabil este o piesă de mobilier cu o suprafață plată. Dacă ai o măsuță în camera copilului poti face băița acolo.

Dacă nu ai o astfel de măsuță poti alege o masă normală pe care o acoperi cu un prosop gros pentru ca bebelușul să stea confortabil. În camera în care faci băița să nu ții geamurile deschise sau în curent copilul.

Citește și:  4 moduri amuzante de a face bebelușul să vorbească

Lucruri esențiale la prima băiță

Dacă nu îi faci băiță în cadă, ci vei folosi buretele umed, vei avea nevoie de mai multe lucrușoare:

  • un burete moale pe care îl vei uda
  • un prosop de preferat de bumbac
  • scutece din belșug
  • hăinuțe de schimb
  • un lighean cu apă caldă
  • săpun, șampon și loțiune de corp pentru bebeluși

Pași pentru prima băiță a celui mic

Spălarea în sine are mai mulți pași începând cu dezbrăcarea celui mic lăsând scutecul pe el. Băița celui mic se face folosind buretele umed pe care l-ai umezit cu apa caldă din lighean.

Înfășând copilul în prosop vei lăsa câte o zonă liberă pentru a-i spăla acea zonă. Spală ușor fiecare părticică din corp începând cu spatele urechilor. Vei coborî spre gât, axile, coate, mâini, genunchi, tălpi. Vei insista pe degete.

Capul și părul sunt printre ultimele de spălat pentru a nu răci. Șterge-l cu prosopul din bumbac. Ultima zonă de spălat este zona inghinală.

Trebuie să dai jos scutecul și să cureți cu grijă zona buricului, apoi fundulețul și organele genitale.

La fetițe zona genitală trebuie să fie curățată din față în spate pentru a evita infecțiile. Astfel prima băiță s-a încheiat.

Emoțiile nu își au rostul la prima băiță. Știind acești pași prima băiță va fi o încântare atât pentru mămică, cât și pentru bebeluș. Făcută cu grijă, prima băiță poate deveni un obicei pe care bebelușul să îl aștepte cu entuziasm și bucurie.

Ghiduri pentru părinți Să avem copii sănătoși

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
20 de lucruri pe care orice părinte ar trebui să le audă
Următorul articol
Sfaturi pentru bunicii care își cresc nepoții