Coșul tău
0,00 lei

Cum să scapi de acnee și alte probleme ale pielii bebelușului cu ulei de cocos

acnee-bebelusi

Imediat după naștere, pielea bebelușului poate fi afectată de diverse afecțiuni care vor genera o stare de discomfort și pentru tine și pentru cel mic. Cele mai întâlnite sunt acneea neonatală, dermatita seboreică, dermatita de scutec sau pielea uscată.

Vă vom spune mai multe despre fiecare dintre ele în următoarele rânduri și cum puteți să tratați pielea celui mic. Apoi vă vom spune povestea unei mămici din Northamptonshire, Anglia care a reușit să trateze o erupție acneică cu un produs pe bază de ulei de cocos.

Ce probleme cu pielea celui mic întâlnim?

Acneea la bebeluși și dermatita seboreică

Pielea bebelușului poate produce mult sebum ca urmare a stimulării glandelor sebacee de hormonii transmiși de la mamă, iar atunci se întâmplă frecvent să apară acneea și dermatita seboreică.

Imediat după naștere, în primele săptămâni, este posibil să apară o erupție de acnee numită acnee neonatală. Aceasta este, în general, limitată la pielea feței, nu și la corp, și nu este de durată și nici nu lasă cicatrici.

Mai târziu, de regulă la 3-4 luni, apare acneea infantilă. Erupția este mult mai severa și afectează atât fața, cât și restul corpului. Pe lângă veziculele și pustulele specifice acneei nou-născutului, apar și alte leziuni inflamatorii. Acest tip de acnee este periculos pentru cel mic, pot apărea cicatrici iar nivelul de discomfort este destul de ridicat.

Daca acneea infantila persista si dupa varsta de 1 an, exista riscul unui nou episod de acnee severa la varsta pubertatii.

Formele care nu raspund la niciun tratament ridica suspiciuni de tulburari endocrine si trebuie investigate atent.

Citește și:  Momente importante în viața unui bebeluș

Cel mai neplăcut aspect legat de acneea la bebeluși este scărpinatul. Cei mici se vor scărpina și se pot răni iar starea lor nu va fi prea plăcută în acele momente.

Dermatita de scutec

Dermatita de scutec sau iritația de scutec este o altă afecțiune a pielii frecvent întâlnită la bebeluși.

Apare din mai multe cauze, cea mai întâlnită fiind iritația rezultată în urma transpirației, frecării și a contactului cu urina și materiile fecale.

Pielea uscată

Tendința spre o piele uscată este din ce în ce mai mare.

Poate fi util să asigurați un grad de umiditate optim și constant de 50-60% în camera bebelușului, deoarece modificările de umiditate în orice direcție pot duce la uscarea pielii și apariția de eczeme.

În timpul iernii, pentru a evita atopia, una dintre cele mai prezente afecțiuni ale pielii la bebeluși, sunt recomandate emoliente mai grase, în special pe zonele expuse, pentru a menține un grad de protecție termică crescută și evitarea uscării pielii. Îmbrăcămintea trebuie să fie adecvată, fără a exagera însă cu straturile de haine, care pot duce la transpirație excesivă.

Cum prevenim apariția acestor probleme?

Tratarea este foarte importantă și imediat cum apare o problemă trebuie să îi acordăm atenția cuvenită.

Recomandarea noastră este, însă, să încercăm să prevenim apariția acestor probleme.

Soluția este să tratăm pielea bebelușului corespunzător atât preventiv cât și ca reacție în urma apariției unei probleme.

Soluția pe care o oferim noi – produsele pe bază de ulei de cocos 100% organic de la Kokoso

Produsele Kokoso au o poveste care ne-a plăcut foarte mult. Acestea sunt create de doi părinți care s-au lovit de această problemă atunci când copiii lor au venit pe lume. Mark și Lauren au câștigat Dragons Den de la BBC și, în urma investiției primite, au construit brandul Kokoso.

Citește și:  Cum comunici cu adolescentul tau

Toate produsele de la Kokoso au la bază ulei de cocos 100% organic. Uleiul de cocos conține o combinație unică de acizi grași – denumit acid lauric – acesta se găsește și în laptele matern – și acidul caprilic si acidul capric. Această combinație face ca uleiul de cocos să fie absorbit foarte repede și foarte ușor de către pielea micuțului și oferă o hidratare foarte bună.

Secretul pentru a preveni și trata problemele de piele ale bebelușului, așa cum sunt și cele descrise mai sus, constă într-o hidratare intensă și o curățare regulată a pielii acestuia.

La Kokoso putem găsi creme pentru hidratarea bebelușului, din cap până-n picioare, creme speciale pentru pielea capului și soluții de duș fără parfum sau ușor parfumate.

Puteți vedea toate aceste produse aici: Kokoso.

Povestea lui Henry Holdsworth, micuțul care a scăpat de erupția de acnee destul de neplăcută cu ajutorul cremei de la Kokoso

Citeam zilele trecute povestea lui Henry, un bebeluș de doar 5 săptămâni, care avea o erupție de acnee extrem de neplăcută. Puteți vedea povestea originală în The Sun și Daily Mail.

La mai puțin de o lună după naștere, lui Henry i-au apărut primele semne de acnee. La scurt timp după prima erupție, întreg corpul s-a umplut de acnee și Alex, mama lui, deja s-a panicat. Erupția era atât de deranjantă încât cel mic a început să se scarpine și a ajuns chiar și la sângerare.

Alex a încercat mai multe remedii, inclusiv spălarea celui mic cu lapte matern, cunoscut pentru proprietățile antibacteriene.

O altă mămică i-a recomandat să folosească o cremă pe bază de ulei de cocos și la început a fost destul de refractară la această idee. Alex: ”Uleiul este ceva ce folosim pentru gătit, mă gândeam că nu are cum să îi facă bine dar am zis să încerc și acest lucru.”.

Citește și:  Tu știi cum să înveți rapid copilul să mănânce singur cu tacâmurile potrivite?

Și fratele mai mare al lui Henry, Freddie, a fost afectat de acnee când avea doar câteva săptămâni și i-a trecut abia când avea câteva luni.

Alex a ales să folosească o cremă pe bază de ulei de cocos de la Kokoso și a fost surprinsă să vadă primele rezultate chiar din primele 24 de ore când petele roșii de pe corp au început să dispară.

Vedeți aici toate produsele pe bază de ulei de cocos pe care vi le oferim: Kokoso.

Ghiduri pentru părinți Să avem copii sănătoși

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Regulament campanie: 45 de zile de bucurie și reduceri
Următorul articol
6 metode de a insufla copiilor dragostea pentru școală