Coșul tău
0,00 lei

10 moduri de a-i mări încrederea în sine copilului tău

Încrederea în sine este o problemă mare și la adulți, nu mai vorbim de cât de mici se pot simți copiii noștri. Ajutând un copil să creadă în el vei crește și educa un adult care își va cunoaște adevărata valoare și va crede în el.

Există o mulțime de metode de a-l ajuta pe cel mic și o să vorbim de 10 dintre ele.

Conectează-l cu persoane diferite față de el

Cunoscând persoane care gândesc diferit, se comportă altfel și poate au mai multă încredere în ele, copilul tău, indiferet dacă este fată sau băiat va ieși din cochilie și se va deschide față de alți oameni.

Diferit înseamnă întotdeauna o persoană de la care ai ce învăța ceva. Uneori persoanele diferite te ajută să te vezi și să te valorizezi mai mult iar copilul tău va aprecia asta. Testează-i limitele!

Citește-i!

Un copil care are parte de lectură din parte părinților săi va avea mai multă încredere în sine. Se va simți protejat și încurajat să își exprime emoțiile și părerile orice s-ar întâmpla.

Călătorește cu el!

Călătoriile îi ajută pe adulți să se deconecteze de la problemele cotidiene, iar pe copii îi ajută să descopere lumea înconjurătoare în timp ce prind curaj și încredere în ei.

Copiii învață prin joacă și prin interacțiunea cu persoane noi. Ce mod mai bun de a prinde încredere în el decât să învețe să întrebe oameni străini, să vorbească o limbă străină?

Lasă-l pe el să își aleagă hainele

Nu mulți își lasă copiii să își aleagă hainele, dar dacă îl lași o să vezi cum începe să aibă încredere în sine și să facă alegeri mai des. Este un mod minuscul de a-l face responsabil pentru sine dar ajută.

Citește și:  Cum iti poti ajuta copilul la efectuarea temelor

Pune-i întrebări cu răspuns deschis

Dacă vrei să îl ajuți pe copilul tău să aibă încredere în el, o idee bună ar fi să afli mai multe despre el, ce îi place, ce își dorește, ce îl sperie. Trebuie să îl cunoști înainte de a-l ajuta.

Lasă-l să ia decizii care afectează pe alții în afară de sine

Dacă îi vei oferi ocazia să ia decizii care să afecteze mai multe persoane decât pe sine, s-ar putea să observi cum această mică putere de decizie îi va afecta în bine încrederea în sine.

Provoacă-l!

Forțează-l să își depășească limitele și vei vedea cum din teamă va ajunge la mândrie și încredere în sine când va realiza că este capabil de multe lucruri de care nu avea habar.

Încă îmi amintesc cum cea mică se temea să meargă pe bicicletă, dar încet-încet a învățat și bucuria de pe chipul ei e ceva ce nu am să uit niciodată! Un moment memorabil când îi vezi bucuria pură!

Ia-i în seamă sentimentele

Nu îi ignora niciodată sentimentele pentru că nu vei face altceva decât să îl faci să se închidă în sine. Ajută-l cum poți să depășească momentele dificile.

Fă ceva care îi place alături de el

Dacă îi place să picteze sau să cânte, fă asta cu el! Arată-i că îți pasă de ce îi place, de pasiunile sale și încurajează-l să continue!

Fii afectuos și iubitor

Un copil nesigur și temător are nevoie de o doză dublă de iubire pentru a crede în el. Arată-i că îl iubești așa cum e și că nu e niciodată singur!

Citește și:  De vorbă cu copiii

Drumul de la teamă la încredere în sine este unul dificil și anevoios, dar nu imposibil de terminat. Ca părinte și adult ai o mare putere de influență asupra copilului tău și îi poți oferi încrederea de care are nevoie.

Activități cu copilul tău Ghiduri pentru părinți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Sfaturi pentru călătoria cu avionul cu cei mici
Următorul articol
Taraba Virtuală – modalitatea de a primi produse proaspete acasă