Coșul tău
0,00 lei

Taraba Virtuală – modalitatea de a primi produse proaspete acasă

Taraba Virtuală este o idee revoluționară care va ajuta familiile să mănânce mai sănătos.

Știm cu toții cât de greu este să trăim și să ne hrănim sănătos într-o lume în care alimentele intens procesate și fast food-ul sunt din ce în ce mai agresiv promovate.

Deși au apărut alimentele bio, uneori ne este greu să ajungem la ele sau să mergem la piață de unde să procurăm legume și fructe proaspete. Este important ca acestea să fie bio mai ales în cazul în care le vom oferi celor mici.

Pentru aceia care au avut probleme până acum în a găsi tot ceea ce își doresc și a le transporta până acasă, în bucătărie, doi antreprenori creativi au venit cu o idee genială.

Mai multe detalii despre aplicație și intenția din spatele ei aici:

Începuturile afacerii

Roxana Bitoleanu şi Vlad Retca sunt cei care au avut o idee care avea să îmbunătățească viața multor familii din țara noastră.

Taraba Virtuală este o aplicație care conectează mâncarea sănătoasă de la producători locali mai puțin cunoscuți cu orice doritor. Aceasta poate fi instalată pe orice dispozitiv Android sau iOS.

Ideea prindea contur în vara anului 2017 și creștea de la lună la lună până la un număr de 130 de producători locali şi 20.000 de utilizatori pe platformă.

În anul curent și-au propus să ajungă în cât mai multe orașe și să ajungă până la 100.000 de utilizatori. Cele mai importante orașe care vor intra în acest program/plan național sunt Cluj, Timişoara sau Iaşi.

În acest moment circa 90% dintre producătorii prezenți pe platformă sunt din Bucureşti şi din apropiere. Ceilalţi producători provin din diferite colţuri ale ţării.

Citește și:  AGELESS SUMMIT - evenimentul pentru orice femeie peste 40 de ani

Ce se poate comanda din aplicație?

Utilizatorii plasează comanda direct de la producător pentru alimente cum ar fi: legume, fructe, carne, ouă, miere, ceaiuri.

Pe deasupra pot comanda și produse procesate ca siropurile sau dulcețurile. Este interesant cât de ușor poate fi folosită aplicația deoarece utilizatorii trebuie doar să își introducă adresa.

Apoi un algoritm bine pus la punct le va afișa doar producătorii care pot livra la acea adresă. Mai mult, producătorii pot deveni activi pe platformă în funcție de locația lor și de perioada în care au produsele disponibile.

Producătorii au responsabilitatea de a oferi ora de livrare odată ce confirmă comanda, apoi vor livra produsele în ziua respectivă.

Ideea de business le-a venit celor doi antreprenori în anul 2016.  Atunci au constatat că la piață nu pot face diferența între un producător autentic și un vânzător, iar producătorii mici nu pot intra pe piața supermarketurilor.

Aplicația creată de ei le oferă producătorilor mici o piață de desfacere, unde loc unde au vizibilitate și pot fi contactați.

Utilizatorii își pot comanda produse bio direct de la producători fără riscuri și de o calitate superioară, mai ales că totul este tradițional românesc.

Deși investiția inițială în această idee-afacere a fost de 100.000 euro, bani proveniți din economiile antreprenorilor, impactul asupra societății este mult mai valoros.

Oamenii de rând au acum oportunități, modalități de a procura mâncare sănătoasă pentru familia lor.

De la lansarea aplicației și a site-ului Tarabavirtuala.ro, aplicația a devenit și mai populară odată ce a fost promovată de Ziarul Financiar în luna ianuarie a acestui an.

Citește și:  Cheia de succes a unei ținute reușite – Noi trenduri în moda anului 2018

Participând la competiția The Venture sau apărând la televizor la postul PRO TV oamenii au aflat despre această aplicație și i-au dat votul de încredere.

Anul 2018 s-a concretizat în peste 1000 kilograme de legume, fructe, gemuri și alte produse.

5 motive să apelezi la Taraba Virtuală

1. Diversitate

Toți producătorii locali sunt online și pot fi găsiți la o simplă căutare. Spre deosebire de piețele fizice care se golesc, piețele online prind tot mai mult contur.

Acest trend este unul global, iar România nu face excepție. Oamenii de acasă cred în producătorii locali care folosesc rețete vechi de zeci de ani, tradițional românești.

Cu cât mai mulți oameni folosesc o anumită aplicație cu atât mai mulți producători vor ajunge să fie prezenți online. Astfel fiecare utilizator va avea o ofertă variată din care să aleagă.

În aplicația Taraba Virtuală toți producătorii s-au reunit pentru a oferi utilizatorilor produsele de care au nevoie și pe care le caută cu ardoare.

2. De ce să nu susții un start-up românesc?

Cu toții am vrea ca producătorii locali de produse de calitate să aibă succes și folosirea acestei aplicații este un prim pas.

Cine nu își dorește să mănânce roșii ca acelea din grădina bunicii sau să guste cel mai bun sirop de zmeură? Gusturile copilăriei nu s-au pierdut. Sunt aici, pe platformă.

Comandând de pe platformă producătorii locali sunt ajutați să supraviețuiască, dar și platforma în sine este ajutată.

Existența platformei este legată de încurajarea economiei locale puțin vizibile în cea națională.

3. Transparență față de utilizatorii săi

Încă de la început Taraba Virtuală a fost proiectată în spiritul unei complete transparențe față de utilizatori: producător sau persoană fizică.

Citește și:  Comunicat: Podravka România contribuie la masa caldă a celor mai puțin norocoși

Când vorbim de produse bio calitatea este cea mai importantă. De aceea, în profilul producătorului este prezent documentul doveditor al calității produselor oferite.

De obicei este vorba despre un atestat de producător sau de CUI-ul firmei, iar producătorii sunt obligați să îl introducă în aplicație la crearea contului.

Acesta este modul prin care cei doi antreprenori s-au asigurat că persoanele care se înregistrează sunt persoane reale cu produse reale și de calitate.

4. Timpul contează pentru ambele părți

Comandatul online este mult mai ușor și rapid decât cel în magazinele fizice. Livrarea se face câteva zile, dar produsele ajung la ușa ta.

Timpul este important pentru fiecare dintre noi de aceea platforma este disponibilă atât în varianta web, cât și pe mobil, pe orice dispozitiv Android sau iOS.

5.  Livrare la orice adresă

Dacă la alte comenzi trebuie să dai adresa doar din buletin pentru a putea ridica produsele, aici poți folosi orice adresă îți este la îndemână.

Astfel produsele românești ajung direct la adresa menționată, la data și ora confirmată cu producătorul. Pe platforma Taraba Virtuală vei putea vedea toate aceste date în contul personal.

Mai mult, aplicația îți va aminti de comandă chiar înainte de livrare pentru a nu uita despre ea.

Pentru a avea parte de cea mai plăcută experiență online, cei doi antreprenori vor răspunde tuturor mesajelor utilizatorilor, fie clienți, fie producători.

Astfel, folosind Taraba Virtuală, producătorii vor atinge succesul pe care și-l doreau. Mai mult, clienții vor pune pe masă produse proaspete și delicioase.

Comunicate

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
10 moduri de a-i mări încrederea în sine copilului tău
Următorul articol
Problema confuziei între biberon și sân la bebeluși